Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български спиртни напитки бяха представени в посолството ни в Брюксел

| обновено на 27.09.18 в 02:20
Снимка: pixabay.com

С 200 на сто се е увеличил стокообменът между България и Белгия само за година и половина, съобщи пред „Хоризонт“ посланикът ни в кралството Мая Добрева. Ръст е отбелязан и при белгийските туристи в България:

"Ние изнасяме различни продукти – от областта на машиностроенето, автомобилни части, кръвна плазма... Относно туризма – когато пристигнах в Белгия, бях разочарована от малкия брой туристи, които посещават България – бяха около 80 000. За една година имаме увеличение с 20 000 души и се надяваме то прогресивно да нараства. Новата тенденция е, че България представлява голям интерес за голф туристи от Белгия."

Български спиртни напитки бяха представени снощи в посолството ни в Брюксел. По този повод посланик Мая Добрева заяви:

"България беше избрана от Concours Mondial de Bruxelles два пъти за място, където се проведе ежегодното събитие. Това стана през 2016-а – за вина, а през август тази година беше за спиртни напитки, и двата пъти в Пловдив. Този факт за нас е много показателен, той извежда България доста напред в световната конкуренция на алкохолни напитки и на вина".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44