Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буяр Османи: Оптимист съм за референдума в неделя

Буяр Османи

Вицепремиерът по европейските въпроси на Македония Буяр Османи заяви, че е оптимист за референдума в страната, който ще се проведе в неделя. На брифинг с еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан той заяви:

“Аз съм оптимист, че ще се изпълнят двата общи критерия - и избирателната активност, и мнозинството“, посочи Османи. 

От своя страна еврокомисар Хан припомни, че до началото на преговори с Македония се е стигнало след двустранните отношения с Гърция, както и след договора за добросъседски отношения с България:

“Сега топката е в полето на гражданите. Нещата са ясни и хората трябва да вземат решение. Мисля, че са добре информирани, международната общност изрази силната си подкрепа. Много политически лидери посетиха Скопие през последните седмици, за да обяснят колко е важен този референдум. И като истински демократ мога само да ги призова да използват възможностите за участие в един свободен и прозрачен демократичен процес. Трябва да ценим това право и особено тези, които го имат, защото има много места на планетата, където хората нямат тази възможност“, поясни Йоханес. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44