Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският президент Владимир Путин заминава на двудневно официално посещение в Индия

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заминава на двудневно официално посещение в Индия, където ще разговаря с премиера Нарендра Моди. Очаква се подписването на споразумение за доставката на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 и фрегати за индийската армия.

Сделката за ракетните комплекси С-400 на стойност пет и половина милиарда долара беше одобрена още миналата седмица от Комитета за сигурност на индийското правителство. Вероятно ще бъде договорена и доставката на четири руски фрегати за военноморските сили на Индия. Очаква се също така сключването на дългосрочно споразумение за сътрудничество между „Росатом“ и индийския департамент за атомна енергия. Документът предвижда не само изграждането с руска помощ на допълнителни ядрени мощности в Индия, но и съвместно строителство в трети страни.

Очакванията са посещението на Владимир Путин в Индия да бъде безпрецедентно за последните години по значимост на подписаните документи и представителност на делегациите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44