Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в сътрудничество с НХА - Бургас

Регионална библиотека „Пейо Яворов“ сключи договор за сътрудничество с Националната художествена академия. Подписи под документа сложиха директорът на библиотеката Мария Бенчева и ректорът на НХА – проф. Николай Драчев. Страните се споразумяха да си сътрудничат при развитието на образованието, науката и практиката, като подпомагат студентите от филиала на НХА в Бургас в тяхната дейност.

Академията ще съдейства активно за попълване на фонда на библиотеката като предостави свои издания и ще помага за изготвянето на рекламно-информационни материали, свързани с дейността на библиотеката, а тя от своя страна ще осигури безплатен достъп на студентите от филиала на НХА в Бургас и по този начин ще им помогне при подготовката им в обучителния им процес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на царевската песен "Джурджуна" започва на 13 септември

На 13 септември, петък ще започне в Царево поредното издание на фестивала на царевската песен "Джурджуна".  Самата дума е обичайна за Царево и означава компания на маса, която се забавлява с традиционни царевски песни, изпълнявани от местни бохеми – спасители, рибари, морски вълци и поети по душа.  Всички те ще се съберат заедно, за да възпеят родния си..

публикувано на 03.09.24 в 14:45

Руси Чанев събра в сборник поезията на фамилия Левчеви

Поезията на фамилия Левчеви събира книгата „Рецитал край каменната река“. Тя излиза по повод 90-годишнината от рождението на Любомир   Левчев, която ще бъде отбелязана през 2025-та година. Представянето на поетичния сборник се състоя снощи в Морското казино на Бургас. Инициативата е на НЧ "Фар 1946" с подкрепата на Община Бургас...

обновено на 03.09.24 в 14:11

"Триумф" с Мария Бакалова е българското предложение за "Оскар"

Филмът "Триумф" с участието на Мария Бакалова е българското предложение за награда „Оскар“. Решението е взето единодушно от петимата членове на комисията за избор на национална номинация, съобщават от Националния филмов център.  Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е копродукция между България и Гърция. В актьорския състав са Мария Бакалова,..

публикувано на 03.09.24 в 14:09

Ученици получават ваучери за участието си в програмата „Прочети ми приказка“

Повече от 220 ученици ще получат като подарък ваучери за закупуване на книги или учебници за участието си във второто издание на общинската образователна програма „Прочети ми приказка“. Наградите на децата ще бъдат връчени днес и утре от 17.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Участието им бе свързано с четене на любими приказки на..

публикувано на 03.09.24 в 13:45

Белослава отбелязва 25 години на сцена, на "Аполония"

"74-та улица е всъщност годината, в която аз съм родена. И за мен тази година е юбилейна, защото аз навърших своите 50 години. Затова каня всички на моята 74-та улица, за  да си представят и да видят как аз и моите колеги виждаме музиката. Огромна отговорност и радост за мен е че съм на сцената с триото на Живко Петров", сподели Белослава...

публикувано на 03.09.24 в 12:36

Министърът на култура с работна среща в Созопол

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и зам.-кметът Тодор Дамянов проведоха днес работна среща с министъра на културата Найден Тодоров. Бяха обсъдени два основни въпроса - строителството на автогарата в Созопол и възможностите за развитие на остров „Св. Св. Кирик и Юлита“. Министър Тодоров обеща в най-кратки срокове да се назначи приемателна..

публикувано на 03.09.24 в 12:28
Георги Господинов

Георги Господинов представи "Градинарят и смъртта" на "Аполония"

Историята на един баща, един син и едно последно разсъмване – милостива и в същото време безмилостна, ни представи пред открито небе в Созопол Георги Господинов. Премиерата на новата му книга "Градинарят и смъртта" е това, което цялата публика на 40-ите Празници на изкуствата "Аполония" очакваше. Видя се и от препълнения двор на Градската художествена..

публикувано на 03.09.24 в 11:53