Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Черноморец избраха Мариян Димитров за "играч на месеца"

Младият защитник Мариян Димитров стана първият носител на наградата ''играч на месеца'' на феновете на Черноморец (Бургас) за новия сезон, съобщиха от фен-организацията. Днес по обяд приключи гласуването, в което завърналият се при акулите бранител изпревари само с 1 глас нападателя Петър Колев. 

Наградата е още по-ценна, защото обединява мачовете през август и септември и ще бъде връчена преди утрешното домакинство на Созопол от 9-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Срещата е с начален час 16.00 часа, а преди нея Черноморец (Бургас) е на 2-о място с 18 точки. Гостите от Созопол с 16 са на 5-а позиция.

"След вълнуващия старт на сезона фен-клубът на "акулите" избра най-добрия според тях играч от началото на сезона за месеците август и септември. След оспорваното гласуване с един глас повече бе определен за най-полезен до момента Мариян Димитров. Кадърът на собствената школа и национал на България до 19 години грабна сърцата на публиката с добрите игри и себераздаването. Наградата ще се връчи преди съботното домакинство срещу Созопол, съобщават от фен-клуба "Сините акули".

Само преди една седмица Димитров навърши 20 години. Той започва кариерата си именно в Черноморец (Бургас), но след като печели бронзов медал с детския отбор на акулите заедно с още шестима свои съотборници са привлечени в столичната школа ДИТ Спорт. Следва кратък престой в Царско село и други отбори, за да се завърне през лятото в своя първи клуб.

Важното морско дерби ще се играе на ст. "Черноморец" и се очаква да има специална организация предвид големия интерес. От клуба призовават запалянковците да не чакат последния момент да влязат и нека не забравят кутията за дарения която заменя входа с билети.


 Всички футболисти в лагера на Черноморец са здрави и готови за мача, каза пък старши треньорът на акулите Радостин Кишишев. Единствено извън групата остава ветеранът Стефан Трайков, който вече започна леки бегови занимания след лечение на травма на рамото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Колоездачи от 18 страни на Обиколката на България

Българска федерация по колоездене (БФК) и ДЗИ обяви детайли относно провеждането на 71-aта Международна колоездачна обиколка на България. Четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа тази година отбелязва 100-годишен юбилей от провеждането на първата обиколка у нас. Стартът на Обиколката ще бъде даден на 24 август в София пред храм-паметник „Св...

публикувано на 14.08.24 в 17:00

Община Бургас призовава: Пазете плувците!

Заради празничната програма на остров Света Анастасия по случай 10-годишнината на туристическия комплекс, на 16 август, от 11:00 ч., от южния кей ще бъде даден старт на плувен маратон с дължина 700 м.  С оглед безопасността на плуващите, Община Бургас моли за повишено внимание от страна на собствениците на лодки и джетове, идващи към острова от..

публикувано на 14.08.24 в 11:40
Цанко Цанков

Цанко Цанков се подготвя за историческо плуване в река Дунав

За историческо плуване във водите на река Дунав се подготвя световния шампион Цанко Цанков, който днес навършва 37 години. В началото на септември той ще преплува 100 км. по реката между Видин и Козлодуй. За пръв път той ще плува в сладководни води и не скри, че това има своите особености.  "На първо място з аради сладката вода тялото има..

публикувано на 13.08.24 в 13:43

Сливен посрещна бронзовия медалист Божидар Андреев

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от олимпиадата в Париж Божидар Андреев и треньорът му Пламен Братойчев бяха посрещнати снощи в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев. Той им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града „Стария бряст“ и парична премия. Радев определи щангите като „един от успешните спортове на..

публикувано на 13.08.24 в 07:33
Антон Коджабашев

Нужни са големи промени в българските щанги

След големия успех на българските щанги на олимпиадата в Париж, на следващата страната ни може да има поне 4-5 потенциални медалисти. За да се случи това обаче са нужни промени в управлението на този спорт, каза председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев.  Златният медалист от Париж Карлос Насар не е получавал заплата от..

публикувано на 12.08.24 в 12:12
Христо Стоичков и Джани Инфантино

Стоичков започва работа във ФИФА

Футболната легенда Христо Стоичков е приел покана на президента на Световната  федерация (ФИФА) Джани Инфантино да започне работа в тази структура, написа българинът в страницата си в интернет. От публикацията не стана ясно с какво точно ще се занимава Стоичков, но по всичко изглежда, че ще влезе в Панела за развитието на играта, който е поверен на..

публикувано на 12.08.24 в 09:09
Карлос Насар стана олимпийски шампион

България на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри

Б ългария завърши на 26-о място в класирането по медали на ХХХIII Олимпийски игри във френската столица, които бяха закрити снощи. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и 11-а от страните..

публикувано на 12.08.24 в 08:17