Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МРРБ: Ще пускаме търг за проект на пътя Царево – Малко Търново

Снимка: e-burgas.com/архив

Предстои изготвяне на технически проект за ремонт на пътя Царево – Малко Търново, информират от регионалното министерство след поставени от БНР – Бургас въпроси.

Агенция „Пътна инфраструктура“ в момента подготвя тръжната документация, за да бъде избран изпълнител за проекта. Целта е да се определят средствата за цялостния ремонт, уточняват от министерството, но не се ангажират със срокове за тази дейност. Припомняме, че обещанията от АПИ бяха, че това ще се случи в рамките на 2018 г.

От МРРБ уточняват, че са вложени близо 700 000 лв. през тази гдоина за частично изкърпване на участъци от 56-ти до 112 – ти км. в района.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синоптиците предупреждават: Опасни горещини в цялата страна днес

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен  за днес от Националния институт по метеорология и хидрология . Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради горещините. Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от..

публикувано на 12.08.24 в 08:40

Илиян Янчев: Елате на Петрова нива, за да отдадем почит към подвига на преображенци!

Национален възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе тази събота, 17 август в местността Петрова нива. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Изложба на стари оръжия,..

публикувано на 12.08.24 в 08:20

До края на октомври затварят ул. "Одрин" в Бургас (ОБНОВЕНА)

Улица "Одрин" в Бургас ще бъде затворена за движение от днес,  от 10:00 часа. Ограничението ще продължи до 31.10.2024 год, съобщават от Общината. Причина за това е реконструкция на улицата и необходимостта от изграждане на съоръжение за осигуряване на пресичане на две нива при ж.п. прелеза Бургас-Поморие. Обслужването на имотите и..

обновено на 12.08.24 в 08:11

Ремонт на ВиК затваря за месец улица в "Славейков"

Част от улица в бургаския комплекс "Славейков" ще бъде затворена за движение на МПС, информират от Общината. Става въпрос за пътя между бл. 183 и бл. 71.  Временната организация на движението ще бъде въведена от днес, от 10:30 часа (12.08.2024 г.), до 17:00 часа на 10.09.2024 г. (вторник). Там ще се извършват ремонтни дейности на съществуваща..

обновено на 12.08.24 в 07:40

Занаятчии и артисти ще превърнат Царево във фестивално градче за 10 дни

Фестивал на творческите занаяти и изкуство ще се проведе в Царево. Той е под надслов "Вдъхновение" и се организира за поредна година.  В рамките на десет дни морският град ще е домакин на събитието. Предвидени са творчески р аботилници, циркови номера, музика на живо и различни артистични изпълнения.  Майстори-занаятчии ще представят продукцията..

публикувано на 11.08.24 в 16:00

Организират концерт - спектакъл „Преображение Господне в Странджа 1903 година"

Фолклорен концерт – спектакъл посветен на 121 години от избухването на Илинденско - Преображенското въстание ще се проведе на открита сцена „Охлюва“ в Бургас. Той е под надслов „Преображение Господне в Странджа 1903 година" и се организира от сдружение „Пенсионерски клуб-Пристанище Бургас“, съобщи ръководителят му Стоя Янчева:  "За пета..

публикувано на 11.08.24 в 15:00

Влакът „Чайка“ от София до Бургас също ще се движи с новодоставените вагони от Германия

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник, 12 август, който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от..

публикувано на 11.08.24 в 14:30