Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвителен курс за ученици организира филиалът на НХА в Бургас

Снимка: Архив

Подготвителен курс ще дава възможност на младежи и ученици, които имат желание в бъдеще да учат в Националната художествена академия, да подобрят техниката и знанията си, съобщават от Община Бургас. 

Лекциите и практическите занимания са на тема "Рисуване на цяла фигура" и ще се водят от бургаския преподавател Денислав Белчев. Курсовете ще се провеждат два пъти в седмицата - сряда и четвъртък, от 17:00 до 20:00 часа в Галерия-музей "Георги Баев". Те са насочени предимно към ученици, които не учат в специализирани паралелки, а имат интерес към изкуството и планират да се развиват в тази сфера.

За повече информация: 0886 679 782 - Йорданка Василева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задръстване по АМ "Тракия" край Карнобат

За задръстване на автомагистрала „Тракия“ съобщават от полицията. Причината е разсипан чакъл в района на 343 км., в посока Бургас. Колоната от автомобили е около 2 км. След съгласуване с Областно пътно управление от пътен възел Карнобат движението към Бургас ще бъде пренасочено по главен път I-6 Карнобат – Бургас. 

публикувано на 22.07.24 в 10:19
Село Воден след пожара.

Организира се още една кампания в помощ на пострадалите от пожара във Воден

Екипът на Сдружение „Усмивка“ организира кампания за набиране на различни продукти, които биха помогнали на пострадалите в село Воден. Сред тях са дрехи, бельо, чаршафи,  хавлии,  домашни потреби, посуда, обувки, пакетирани хранителни продукти, лекарства,  минерална вода и парични средства. Акцията по събиране на средствата и продуктите..

публикувано на 22.07.24 в 09:56

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно, обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията: "С..

публикувано на 22.07.24 в 09:20
Снимката е илюстративна

За над 6 млн. лева ще ремонтират водопроводната мрежа в село Гълъбец

Обществена поръчка е обявена за реконструкция на водопроводната мрежа на поморийското село Гълъбец. Дейностите са на обща стойност над 6 280 000 лв.  Настоящата водопроводна мрежа на село Гълъбец се състои от над 10 км. тръби. Част от тях - около 8,9 км., са азбесто-циментови, положени между 1963 г. и 1985 г. Другите около 1,2 км. са стоманени,..

публикувано на 22.07.24 в 08:20

Спират водата на няколко места днес

Днес от 9:00ч до 17:00ч ч ще бъде спряна водата в к-с "Славейков" по бул. "Янко Комитов" , в участъка до ул. "Даме Груев". Прекъсването на водоподаването е само за промишлената зона, поради извършване на строително монтажни дейности. Също така ще бъде спряна водата от 10:00ч до 16:00 ч. за Високата зона на всички блокове в к-с "Зорница", както и за..

публикувано на 22.07.24 в 07:26

Без промяна в състоянието на Иван Гарелов в "Пирогов"

Без промяна остава състоянието на големия български журналист Иван Гарелов, съобщиха за БГНЕС от "Пирогов". Бившият водещ на "Панорама“ беше приет по спешност в реанимацията на "Пирогов" в четвъртък. Бившият водещ на "Панорама" Иван Гарелов е в реанимацията на "Пирогов" 81-годишният журналист е претърпял тежък инцидент край морето, където е..

публикувано на 21.07.24 в 17:54

Още доброволци се включват да помагат в опожареното село Воден (ОБНОВЕНА)

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат в гасителните действия.   Младежите са от различни градове на страната. Тони Ангелов от Бургас и неговия приятел Атанас донесоха с личния си автомобил храни, дрехи и вода. Идеята им е след това..

обновено на 21.07.24 в 11:57