Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фолклорен събор събира тази вечер сънародниците ни в Ларнака

Снимка: Красимир Каменов

Български фолклорен събор събира тази вечер сънародниците ни в кипърския град Ларнака на брега на Средиземно море. След дефилето на участниците и гост изпълнителите по централния крайбрежен булевард ще има богата музикална и танцова програма.

Българският събор в Кипър се организира от първия български танцов ансамбъл на острова „Българи”, който по този начин чества своя 10-годишен юбилей. Празникът ще започне с дефиле на участниците и гост-изпълнителите по прочутия централен крайбрежен булевард на Ларнака – "Финикудес". В богатата музикална и танцова програма, която ще последва, ще участват изпълнители на народни песни и танци от Кипър, сред които Мими Николова и Йоаннис Мелекис.

На сцената на брега на Средиземно море ще излязат и гостите от България, народните певци Галя Хараламбиева и Светлин Миланов. Специално за празника в Кипър пристигат и две фолклорни формации на наши сънародници от Англия и Австрия - танцовите ансамбли „Приятели“ от Лондон и „Китка“ от Виена.

Празникът ще завърши с голямо българско хоро. За доброто настроение на всички по време на събота ще се предлагат традиционни български храни и напитки.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44