Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без резултат приключи заседанието за Брекзит в Брюксел на Съвета "Общи работи" по член 50

Снимка: БГНЕС

Без резултат приключи заседанието на Съвета „Общи работи“ по член 50, който обсъди ходът на преговорите по Брекзит. Съветът препотвърди и това, което също не беше изненада - подкрепата на 27-те страни-членки към главния преговарящ Мишел Барние.

„Всички 27 страни уверихме Мишел Барние, че подкрепяме насоките и сме единни, както и че това е ключът към успешното приключване на преговорите“, заяви австрийският министър по европейските въпроси Гернот Блюмел.

Белгийският министър на външните работи и европейските въпроси Дидие Рейндерс изрази съжаление, че не се е стигнало до споразумение, но заяви, че работата ще продължи през следващите седмици.

„През идните седмици трябва да покажем креативност и въображение, така че да спазим насоките, дадени на главния преговарящ Мишел Барние. И ще продължим да правим това заедно и солидарно с ирландския ни колега, както и с всички останали, които ще бъдат засегнати от Брекзит - Испания заради Гибралтар, Кипър заради базите си или страните, които са най-близо до Великобритания, за които последствията от нейното оттегляне - по график или не, биха били най-тежки“, каза Рейндерс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44