Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скенерът в МБАЛ - Добрич се очаква да заработи отново до месец

До месец се очаква скенерът в МБАЛ - Добрич, да заработи отново. За ремонта му са необходими около 200 000 лева, които лечебното заведение е готово да осигури. В момента пациентите, които имат нужда от скенер, ползват този в Балчик.

Втори месец скенерът в МБАЛ - Добрич, е повреден и пациентите, нуждаещи се от подобно изследване, биват транспортирани в Балчик. Стабилното финансово състояние на болницата позволява със собствени средства скенерът да бъде ремонтиран, заяви заместник-директорът й д-р Бисер Ботев.

"В момента закупуваме тръбата, която е необходима за скенера. Затова казвам, че болницата е в стабилно състояние".

Д-р Ботев уточни, че кадровият дефицит за лекари и медицински сестри все още е основният проблем на здравното заведение.

"Във всяка специалност имаме нужда от минимум по двама специализанти. Няма едно критично звено, във всичките имаме дефицит на хора. При медицинските сестри дефицитът е още по-голям“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44