Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заличават фермата на Ана Петрова от Болярово, евтаназират всички животни

Снимка: БГНЕС

Със заповед от ОДБХ – Ямбол фермата на Ана Петрова трябва да бъде заличена от регистрите, а животните в нея да бъдат евтаназирани. Заповедта е връчена на стопаните,  но  в нея не е посочена дата или срок за изпълнение.

Заповед за заличаване на регистрацията на фермата на Ана Петрова и Тодор Тодоров като животновъден обект е издадена от Областната агенция по безопасност на храните в Ямбол.

Заличаването на обекта включва и евтаназиране на животните от стадото. Припомням, че за унищожаване на стадото от над 100 овце има издадена заповед от  шефа Националната агенция д-р Дамян Илиев от 18 юли, заради положителни проби на чума. Лично министър Румен Порожанов отложи нейното изпълнение с аргумента.

„Защото самият обект е извън трикилометровата зона, извън населени места, животните не са имали достъп до други животни. Ще бъдат взети проби“

Втори проби от животните обаче не бяха взети, тъй като стопаните отказаха да пуснат ветеринари във фермата си, тъй като се съмняваха от манипулации.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

АПИ ограничава движението на камиони над 20 тона в 6 области

Агенция "Пътна инфраструктура" ограничава движението на камиони с тегло над 20 тона в шест области утре (14 юли) между 13 и 21 ч, съобщи пресцентърът ѝ. Причината е очакваното горещо време с температури над 35 градуса на сянка . Целта е да се намали рискът от деформации на пътната настилка и да се опази животът и здравето на пътуващите. Областите са..

публикувано на 13.07.24 в 12:20
Пожар. Снимката е илюстративна.

Пожарът в Ямболско се разрасна на 6000 дка, гори и широколистна гора

На б лизо 6000 декара се разрасна пожарът, който избухна вчера в  района на ямболските села Мелница и Гранитово. Първоначално той обхващаше 1000 дка сухи треви и храсти.  В момента няма опасност за населените места, уверяват властите. В овладяването на огъня са включени десетки пожарникари, военни граничари и горски служители. Продължава..

публикувано на 13.07.24 в 11:58
Главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов. "Основно имаме големи пожари като фронт и като площи в района на село Срем, както и в Горнославци, община Ивайловград. Продължава в община Хисаря,..

публикувано на 13.07.24 в 10:59
Горски пожар. Снимката е илюстративна.

Продължава гасенето на пожара между Мелница и Гранитово, включват военни с тежка техника

Продължава гасенето на избухналия вчера голям пожар между елховските села Мелница и Гранитово. В потушаването на огъня днес ще се включат и военни с тежка верижна техника, които ще направят просеки за ограничаване разпространението на пожара. Спокойно е преминала нощта в двете погранични села, съобщи кметът на Мелница Стефан Пеев. „Въпреки..

публикувано на 13.07.24 в 08:16

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина".  По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше разпитан бащата на обвиняемия - Иван Петров. Той обясни, че синът му  научил от социалните мрежи, че е..

публикувано на 12.07.24 в 17:40
Ямбол - Съдебна палата

Експертиза потвърди: 32-годишният арестант в Ямбол се е обесил

Във връзка с медийни публикации, свързани с разследването по досъдебно производство, образувано за смъртта на 32-годишен мъж в арестно помещение на РУ на МВР-Ямбол, Окръжна прокуратура-Ямбол съобщава, че назначената от наблюдаващия прокурор съдебномедицинска експертиза е изготвена. Заключението на вещото лице, което е осъществило експертизата..

публикувано на 12.07.24 в 14:08

Десет къщи в Новозагорско са спасени от пожар

Десет къщи в село Караново, Новозагорско са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят е потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци. Включени са трактор и водоноска. Пожарът не е причинил щети, няма и пострадали. За последното денонощие..

публикувано на 12.07.24 в 11:57