Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Договорът за ракетите ще бъде тема на посещението на Болтън в Москва

| обновено на 21.10.18 в 18:42
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдбата на договора за ракетите със среден обсег ще бъде и тема на разговорите в Москва на Джон Болтън - съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност, който вече пристигна в руската столица. 

Официалните му срещи, включително с президента Владимир Путин, са насрочени за утре.

Освен Москва, Болтън ще посети Азербайджан, Армения и Грузия, където също ще обсъди въпроси на сигурността.

Руското министерство на външните работи вече обяви, че ще поиска от Болтън обяснение за думите на Тръмп.

Зам.- министър Сергей Рябков нарече решението на американския президент “много опасна стъпка“, Рябков предупреди, че ако САЩ продължат едностранно да напускат международните споразумения, Русия ще предприеме ответни мерки, включително от “военно-технически характер“.

Очаква се Джон Болтън да разговаря с руския министър на външните работи Сергей Лавров, със секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев и президентския помощник Юрий Ушаков.

Не е изключено да се срещне с  Владимир Путин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44