Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветникът по национална сигурност на САЩ на разговор с Владимир Путин

Основна тема на срещите е обявеното от президента Доналд Тръмп намерение да изтегли САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег

Снимка: БТА

Втори ден продължава официалното посещение в Москва на секретаря на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън. Основна тема на срещите му е обявеното от президента Доналд Тръмп намерение да изтегли Съединените щати от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.

Днешната програма на Джон Болтън предвижда разговори с президентския помощник по външнополитическите въпроси Юрий Ушаков, както и с руския държавен глава Владимир Путин.

Вчера Болтън обсъди с ръководителя на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев възможността за нова среща между президентите Тръмп и Путин. Това съобщи самият Болтън в интервю за вестник „Комерсант“. Станало е дума и за евентуалното продължаване на Договора за стратегическите настъпателни оръжия, който беше подписан през 2011г. от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама и който изтича през 2021.

Час и половина Джон Болтън разговаря по широк кръг от международни въпроси и с руския министър на външните работи Сергей Лавров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44