Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 23 октомври

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек спрял на една бензиностанция вчера и казал, че иска да зареди дизел за 50 лева. Оттам подскочили учудено, защото им бил едва вторият клиент за деня. Имало призив във Фейсбук да се бойкотира зареждането при тях, защото дизелът скочил неистово. Което, отчасти, е някаква проява на гражданско общество. Само че, какво правиш, ако доставчикът е (почти) един. Наскоро един приятел ми каза, че имало тенденции броят на банките у нас да се редуцира до няколко в следващите години. Което, ако се случи, нали знаете какво означава? Като в онзи виц – „пазар голям“. Ама цените ще са едни и същи. А до къде ще стигне скокът на цените на горивата – ще видим. Както и какво ще повлече след себе си. Най-опасното е, че ще поскъпне ракията. Както съм ви казвал неведнъж – у нас каквато и простотия да се случи – цената на ракията скача.

Това е „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас, ето и акцентите:

-  Бургазлии се присъединяват към националното движение, което стартира от с. Труд и ще се бори с мръсния въздух у нас. По темата – гости ще са Даниела Божинова и Стоян Грозев

-  В рубриката „Чуй Европа“ - Немската езикова гимназия „Гьоте“ е единственото одобрено училище тази година от Бургаска област да участва в програмата за училища  посланици на Европейския парламент.

-  Всяка 3-а жена в България е жертва на насилие, а в Европа всеки ден умират по 10 жени вследствие на домашно насилие. Данните представи в Бургас вицепрезидентът Илияна Йотова

-  Ще отскочим и до Болярово, където местни ученици, седнаха днес на кметския стол

-  И още – трафик – информация, събитията от света на културата и на спорта.

-  За финал, в рубриката „Знаете ли, че…“ – и до днес се спори кое е дървото, на което Юда слага край на живота си

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас чрез Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредна вандалска проява в детски кът в Бургас

Една от новопостроените детски площадки в комплекс „Меден рудник“ стана обект на вандализъм. Съоръжението се намира в района на блок номер 95, а инцидентът се случва на 19 юни в следобедните часове, посочват от община Бургас. Камерите за видеонаблюдение са заснели група младежи, които са се разположили в беседката на детската площадка. В..

публикувано на 21.06.21 в 13:03

Община Сливен с призив да не се вадят решетките на шахти

Община Сливен оправя призив към подрастващите да преустановят с разрушаващите общинска собственост действия, които могат да доведат до сериозни последствия. Подрастващи любители на екстремното колоездене масово премахват решетки от дъждоприемните шахти по главната улица в Сливен, за да практикуват уменията си. Решетките се чупят и не могат..

публикувано на 21.06.21 в 12:32

Как да дишаме по-чист въздух?

Как да дишаме по-чист въздух? Темата е близка и еднакво важна за всички европейци, независимо в кой край на континента живеят-Бургас, София, Мадрид или Брюксел.  Проблематиката на повечето големи градове също е сходна. Тя бе поставена в рамките на тематичен уебинар от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България..

обновено на 21.06.21 в 12:16

Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови идва в Бургас

И кона та с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига в петък в 9.00 часа в храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Светинята ще остане там до събота за поклонение на християните. В събота  от 18 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 19 часа в Културен дом НХК в Бургас ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем..

публикувано на 21.06.21 в 12:02

Велоалеята до "Сарафово" вече е осветена с 50 нови стълба

Вече светят 50-те нови стълба по протежение на велоалеята до „Сарафово“. Те са по-издръжливи на вятър, вода, сол и корозия, с по-голяма яркост и по-висока енергийна ефективност. Новите стълбове са монтирани в участъка от Капаните до Солниците. В съседство се намира една от най-харесваните за практикуване на кайтсърф плажни ивици не само у нас, а и..

публикувано на 21.06.21 в 10:36

Болярово запази всички транспортни връзки между населените места в общината и Елхово

Община Болярово е платила на 100 процента планираната субсидия за нерентабилните междуселищни автобусни превози на транспортните фирми за миналата година. Доказаните пред Министерството на финансите разходи, получената и съответно разплатена с превозвачите субсидия е в общ размер 192 315 лева, толкова, колкото е била и утвърдена с приемането на..

публикувано на 21.06.21 в 09:48
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

С празнична програма отбелязват Деня на Ямбол

На големия християнски празник Свети дух се отбелязва Денят на Ямбол . Учениците няма да са на училище, а от общината са подготвили богата програма. Празничният понеделник започва със Света литургия в най-старата ямболска църква "Света Троица" . Непосредствено след ритуала по издигане на знамената и словото на кмета Валентин Ревански, започва..

публикувано на 21.06.21 в 08:18