Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима души загинаха при наводненията в Краснодарския край в Южна Русия

Снимка: ЕПА

Шестима души загинаха в резултат на обилните валежи и последвалите наводнения в Краснодарския край в Южна Русия, съобщиха местните власти. Един човек остава в неизвестност, ранените са трима.

Най-тежко засегнати от водната стихия са градовете Сочи, Туапсе и Апшеронск. 270 души, сред тях 48 деца, са настанени във временни убежища. Повредени са пътища и железопътна инфраструктура, нарушено е разписанието на влаковете, разрушени са няколко моста. Повече от 11 000 души остават без електричество. На много места има проблеми с водоснабдяването и газоподаването. Засегнат е и магистрален нефтопровод.

На територията на целия Краснодарски край е въведено извънредно положение. Местните власти предупредиха, че не се очаква намаляване на валежите в близките дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44