Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки задържани по време на неразрешени протести в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десетки хора бяха задържани вчера по време на неразрешени от руските власти протести в Москва и Санкт Петербург. Повод за протестите е арестуването на група младежи по обвинение в създаването на екстремистка организация в интернет.

В Москва протестиращите се събраха на Любянския площад пред сградата на Федералната служба за сигурност. През март 10 младежи бяха арестувани и обвинени в екстремизъм заради създадена от тях група в социалната мрежа „Телеграм“ и поставената цел “да върнат на Русия предишното ѝ величие“. Адвокатите им твърдят, че става дума за провокация на спецслужбите. В продължилата три часа протестна акция се включиха родителите на задържаните и много млади хора. Тя премина като цяло мирно, но по-късно на улица „Тверская“ бяха арестувани 15 души.

В Санкт Петербург полицията задържа 40 човека.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44