Мухлясал кашкавал в няколко сливенски градини и училища

Мухлясал кашкавал е бил раздаван в няколко сливенски училища по програмата „Училищно мляко.“ Директорите на две учебни заведения в града потвърдиха, че това е станало миналата седмица, с първата пратка, произведена в Хасково от "Млечни продукти Тракия" и доставена от ямболската фирма „Кардинал“. По случая Районна прокуратура Сливен се е самосезирала и е разпоредила проверка от РЗИ и БАБХ. Те трябва в срок до един месец от днес да установят, каква е причината за доставката на некачествените продукти.

Директорът на основно училище „Васил Левски“ Николай Кадирев обяви, че не е искал хасковската фирма да доставя храни по програмата „Училищно мляко“, защото не е подписвал декларация за избор на доставчик.

"Едно нещо, което е факт няма как да се скрие. Ние сме първите, които трябва да реагираме и редно да реагираме и редно да избираме доставчиците си. Най-хубаво е да има много доставчици и да си сменяш продукта, ако не ти харесва."

Директорът на осмо основно училище Галя Илиева коментира, че са и доставени само четири пакетчета от мухлясалия продукт.

"Надявам се това да бъде инцидентно само. Ние само заявяваме желание за участие в програмата. Договор не съм подписвала нито с доставчика, нито пък с фирмата, която ни ги разнася."

От образователния инспекторат обясниха, че от тази година директорите на градските училища и детски градини нямат право сами да си избират доставчика програмата. Този избор се прави от Държавен фонд „Земеделие“.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Социалното предприятие за озеленяване в Бургас ще стане общинско

Социалното предприятие за озеленяване и благоустройство „Зелени асистенти“ трябва да запази дейността си. Това е посочено като искане от местния парламент в докладната, която ще бъде гласувана на общинската сесия на 19 декември, каза заместник-кметът Весна Балтина "Целева група на този проект бяха младежи, които са до 29 години и са трайно..

публикувано на 14.12.19 в 14:21

Общински съветник предлага нов светофар в "Изгрев"

Поставяне на нов светофар в бургаския комплекс „Изгрев“, поиска в докладна записка председателят на комисията по обществен ред и сигурност Живко Господинов. Той настоява да се урегулира кръстовището между улица „Петко Задгорски“, която преминава покрай църквата "Св. Атанасий" и „Георги Калоянчев“, която достига до "Велека". От там преминава бързата..

публикувано на 14.12.19 в 12:37

И днес продължава благотворителният базар на "Движение на българските майки" - Бургас

За 12 - та поредна година „Движението на Българските майки“ в Бургас организира Коледен благотворителен базар до края на седмицата в МОЛ –а в Славейков. На него ще се предлагат ръчно изработени изделия, а със събраните средства ще се подпомогнат деца в неравностойно положение. Прекрасни коледни сувенири и украса са изработили бургаските..

обновено на 14.12.19 в 08:46

От 4 години нормите за фини прахови частици във въздуха на Сливен не са превишавани

През последните четири години не е имало превишение на нормите за фини прахови частици във въздуха на Сливен. Това съобщават от общината и допълват, че по данни от автоматичната измервателна станция към  Националната система за мониторинг на околната среда, от началото на отоплителния сезон  до момента съдържанието на финни прахови в атмосферния..

публикувано на 14.12.19 в 08:31

В Ямбол плащат местните данъци и такси електронно

Местните данъци и такси към община Ямбол вече могат да се заплащат много лесно и бързо на каса и през интернет системи . Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта следване на всички указателни стъпки в него.  По новия начин гражданите..

публикувано на 13.12.19 в 17:37

Булевард Демокрация на 13 декември

В темата ни днес -реално ли е предложението на общинските   съветници от Н ационалния фронт  за спасение на България да бъде осигурено безплатно пътуване по всички линии на градския транспорт за хората над 75 години в Бургас. Мотивите са, че цената на билета и месечните карти за градски транспорт в Бургас са едни от най-скъпите в сравнение с..

публикувано на 13.12.19 в 14:19

Ученици от Гимназията за романски езици организират благотворителен концерт и базар

Ученическият съвет към Профилирана гимназия за романски езици “Г. С. Раковски” в Бургас, организира на 17 декември от 12.00часа, благотворителен коледен концерт и базар. Събитието ще е под надслов “Деца помагат на деца”. В своеобразно коледно градче в двора на училището ще има изградена сцена, шатри с базари за храна, организирани игри и..

обновено на 13.12.19 в 14:16