Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шойгу: Решението на САЩ за Договора за ядрено разоръжаване ще има сериозни последици за Европа

Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предупреди, че решението на Съединените щати на напуснат Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег ще има сериозни последици най-вече за Европа. Шойгу каза това на среща в Москва с гръцкия си колега Панос Каменос. 

"Решението е взето и бихме искали Европа да знае и разбира последиците, ако на територията ѝ бъдат разположени ракети със среден обсег", заяви той.

Сергей Шойгу призова за широко обсъждане на действията на Вашингтон в рамките на ЕС и НАТО.

"Що се отнася до ракетите със среден и малък обсег, струва ни се, че не всички в Европа разбират, че това решение ще повлече след себе си сериозни последици и за Европа включително, по-точно казано, за Европа на първо място. Струва ни се, че би било правилно да има по-широко обсъждане на това решение в рамките на НАТО и Европейския съюз", заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44