Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тероризъм е основната версия за взрива в Архангелск, атентаторът предупредил за атаката

| обновено на 31.10.18 в 15:04
2
Органите на реда разследват след взрива в Архангелск.
Снимка: Ройтерс

Терористичен атентат е основната версия за взрива в управлението на Федералната служба за сигурност в руския град Архангелск. При инцидента загина предполагаемият извършител, трима служители на ведомството бяха ранени.

Губернаторът на Архангелска област Игор Орлов подчерта, че не става дума за учение и че всичко е много сериозно.

Престъплението е станало вътре в сградата. От страната на входа територията около управлението е отцепена. Хората са евакуирани. Тримата пострадали са откарани в болница.

Специалисти установяват вида на взривното устройство.

Малко по-късно представител на Следствения комитет на Русия, цитиран от ТАСС, обяви, че взривът е дело на млад мъж - самоубиец, който е влязъл в сградата с чанта. Взривното устройство е избухнало в ръцете му, след като го извадил от чантата. Самоличността му се установява. 

Следственият комитет води наказателно дело за тероризъм.

Според spb.kp.ru атентаторът е 17-годишен студент и е бил анархист, а за атаката е предупредил в социалните мрежи. Според изданието младежът, посочен като Михаил Ж., е учил в местния политехнически техникум. След атаката в социалните мрежи бяха открити послания, за които службите предполагат, че са писани от нападателя, само че под псевдоним. В постовете, подписани от Валерян Панов, се казва, че в сградата на ФСБ ще има терористичен акт, а авторът пише, че действа сам и не трябва да се търсят съучастници.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44