Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки: Циганизацията и ниските доходи са най-обсъжданите теми от хората (снимки)

Ниските доходи, липсата на работа и двоен стандарт на храните  у нас са най-наболелите проблеми за хората в Айтос. Това стана ясно по време на откритата приемна в града, на евродепутата  Ангел Джамбазки. По думите му, ромската агресия през последните няколко седмици не само в Айтос, а и в цялата страна, трябва да спре със законова репресия. 

Унизителна несправедливост са изключително ниските пенсии, , коментира Ангел Джамбазки споделеното от възрастните хора в Айтос:

"Конкретно днес, тематиката е около ниските доходи. Две възрастни дами споделиха, че имат ниски пенсии. За 40-годишен трудов стаж,  207 лева е унизително преживяване, това е подигравка с труда на хората, които са работили толкова време, затова трябва да има някаква справедливост. Темата за двойния стандарт при храните е  също на дневен ред. Различни съставки на една и съща храна, в различни части на Европейския съюз. Излиза, че източноевропейците са някакви аборигени, хора втора ръка, да ядат това, което им се подхвърли. Това, което всеки път ми се поставя като проблем в Айтос е обитателите на циганската махала.  Циганизацията, нахалството им, както и нетърпимото им поведение. Можем много да критикуваме държавата преди 89-та година, но тогава се използваха репресивни мерки. А сега не спазват нищо, какво остава да посегнеш на полицай. Сега ако има някакъв случай, налага се да влезе жандармерия, защото тези обитатели на ромската махала смятат, че те са в някаква своя територия извън България. Понеже сега е модерно да копираме западни държави, нека да напомним какво става в САЩ ако се посегне на полицай..."

Пенсиониран полицейски служител сподели с евродепутата, че в момента, властта не стои зад гърба на полицаите, затова не се чувстват и защитени:

"Защото властта не ги пази. А ако оставим  темите за циганизацията, двойния стандарт на храните и ниските доходзи, обикновено хората идват при нас на тези приемни, споделяйки лични проблеми, като нужда от някакво лечение, борба за живот...Също и за нужда от работа, кой каквото има като проблем. Шизофренна е ситуацията в момента у нас, от една страна макроикономическите показатели сочат, че бизнесът се развива. От друга страна обаче усещането на хората е, че живеят лошо и не можем  да ги убедим в обратното. Явно са прави..."

Открита приемна предстои на евродепутата от ВМРО  Ангел Джамбаски и утре в Бургас в Деня на народните будители от 11:00 часа пред  Съдебната палата, на „Тройката“

Чуйте повече в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ получават втория мандат от президента

Президентът Румен Радев връчва днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ. ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна.

публикувано на 22.07.24 в 11:14

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Намаляват шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Днес президентът връчва втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. Месец и половина след предсрочните парламентарни избори шансовете 50-ият парламент да намери..

публикувано на 22.07.24 в 07:36

Ахмед Доган пред младежкия актив на ДПС: Това е едно препятствие, с което трябва да се справим

"Гордея се с вас! Вие всъщност сами предложихте изхода, сами очертахте стратегията на ДПС. Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което трябва да се справим." Това заяви пред младежкия актив на ДПС почетният председател  Ахмед Доган във видео, разпространено от пресцентъра на партията във фейсбук.       Доган..

обновено на 20.07.24 в 22:59

Лидерът на Младежкото ДПС: Ахмед Доган е истинският председател /ОБНОВЕНА/

Единственият лидер на ДПС е Ахмед Доган. Това заявиха от младежката организация на партията, които проведоха национална среща в Бургас. На нея присъстваха председателят на ДПС Джевдет Чакъров, евродепутата Илхан Кючюк и част от изключените от парламентарната група на ДПС депутати. След форума в Бургас представители на младежката организация се..

обновено на 20.07.24 в 16:29

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:22

НС задължи правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението бяха включени..

публикувано на 19.07.24 в 11:42

Предсрочните избори са почти сигурни

Предсрочните избори наесен са почти сигурни, смята бургаският депутат от „Да, България“ Димитър Найденов.  Според него след като не са намериха 160 депутати, които да подкрепят техните антикорупционни мерки, по-добре да се иде на избори. Димитър Найденов: "Третият мандат може да спаси парламентаризма" "Ще гледаме да не губим..

публикувано на 18.07.24 в 11:40