Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки: Циганизацията и ниските доходи са най-обсъжданите теми от хората (снимки)

Ниските доходи, липсата на работа и двоен стандарт на храните  у нас са най-наболелите проблеми за хората в Айтос. Това стана ясно по време на откритата приемна в града, на евродепутата  Ангел Джамбазки. По думите му, ромската агресия през последните няколко седмици не само в Айтос, а и в цялата страна, трябва да спре със законова репресия. 

Унизителна несправедливост са изключително ниските пенсии, , коментира Ангел Джамбазки споделеното от възрастните хора в Айтос:

"Конкретно днес, тематиката е около ниските доходи. Две възрастни дами споделиха, че имат ниски пенсии. За 40-годишен трудов стаж,  207 лева е унизително преживяване, това е подигравка с труда на хората, които са работили толкова време, затова трябва да има някаква справедливост. Темата за двойния стандарт при храните е  също на дневен ред. Различни съставки на една и съща храна, в различни части на Европейския съюз. Излиза, че източноевропейците са някакви аборигени, хора втора ръка, да ядат това, което им се подхвърли. Това, което всеки път ми се поставя като проблем в Айтос е обитателите на циганската махала.  Циганизацията, нахалството им, както и нетърпимото им поведение. Можем много да критикуваме държавата преди 89-та година, но тогава се използваха репресивни мерки. А сега не спазват нищо, какво остава да посегнеш на полицай. Сега ако има някакъв случай, налага се да влезе жандармерия, защото тези обитатели на ромската махала смятат, че те са в някаква своя територия извън България. Понеже сега е модерно да копираме западни държави, нека да напомним какво става в САЩ ако се посегне на полицай..."

Пенсиониран полицейски служител сподели с евродепутата, че в момента, властта не стои зад гърба на полицаите, затова не се чувстват и защитени:

"Защото властта не ги пази. А ако оставим  темите за циганизацията, двойния стандарт на храните и ниските доходзи, обикновено хората идват при нас на тези приемни, споделяйки лични проблеми, като нужда от някакво лечение, борба за живот...Също и за нужда от работа, кой каквото има като проблем. Шизофренна е ситуацията в момента у нас, от една страна макроикономическите показатели сочат, че бизнесът се развива. От друга страна обаче усещането на хората е, че живеят лошо и не можем  да ги убедим в обратното. Явно са прави..."

Открита приемна предстои на евродепутата от ВМРО  Ангел Джамбаски и утре в Бургас в Деня на народните будители от 11:00 часа пред  Съдебната палата, на „Тройката“

Чуйте повече в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бачийски: „Продължаваме промяната“ са ни единомишленици

С политическия проект „Продължаваме промяната“ имаме почти пълно припокриване на идеи и политики. Това коментира пред БНР – Бургас новият председател на „Средна европейска класа“ Константин Бачийски. Именно с нея и с „Волт“, бившите служебни министри Петков и Василев, ще участват в предстоящите избори, а Бачийски посочи: „След като..

публикувано на 21.09.21 в 13:51

ПП" Волт" и ПП „Средна европейска класа“ образуваха коалиция „Продължаваме Промяната"

С коалиционно споразумение между ПП „Волт“ и ПП „Средна европейска класа“ образуваха коалиция „Продължаваме Промяната“. Тя ще се яви  на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев. формацията  се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки..

публикувано на 21.09.21 в 08:31

ЦИК ще определи РИК-Бургас

Районната избирателна комисия в Бургас за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември ще бъде определена от ЦИК. До там се стигна, след като в свиканите от областния управител Мария Нейкова консултации парламентарно представените партии и коалиции от 46-ото Народно събрание не се разбраха за ръководните..

обновено на 19.09.21 в 19:41

Спор за заместник-председателските места провали избора на РИК-Сливен

Парламентарно представените партии в Сливен не се споразумяха за цялостен състав на РИК. За две зам.-председателски места бяха предложени три кандидатури – Росица Тодорова от ГЕРБ-СДС, Мария Чомпова от БСП и Пепа Митева от „Демократична България – Обединение“. Кандидатурите на Тодорова и Митева станаха обект на спор, който трябва да бъде разрешен от..

публикувано на 19.09.21 в 15:40

РИК Бургас с консултации в неделя за състав и ръководство

Утре започват консултациите за определяне състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Бургас, за провеждане на избори за президент, вицепрезидент и за Народно събрание. Обявената дата е 14 ноември, съобщават от областната администрация. В консултациите, които  ще започнат в 15:00 часа ще участват парламентарно представените партии и..

публикувано на 18.09.21 в 15:58

В Демократична България и в БСП предстои обсъждане на кандидати за президент

Бъдещият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев ще привлече хора от широката периферия на всички политически партии, това прогнозира бившият депутат от Демократична България Димитър Найденов в предаването "Ден до пладне". В него той и бившият народен представител Тодор Байчев от БСП коментираха работата на 46-тото Народно събрание...

публикувано на 18.09.21 в 13:46

Председателят на партия "Средна европейска класа" се оттегля от политиката

Председателят на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев обяви, че се оттегля от активна политическа дейност и освобождава ръководния пост, който заема, съобщиха от партията. Относно информацията, че бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев преговарят за явяване на предстоящите избори с мандата на СЕК, Георги Манев заяви, че до..

обновено на 17.09.21 в 16:00