Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половин Бургас е без ток заради авария (ОБНОВЕНА)

Гръмналата станция в "Славейков" е една от най-старите в града

| обновено на 02.11.18 в 09:37

Бургаският комплекс "Славейков" и части от "Възраждане, "Лазур", "Изгрев", "Братя Миладинови" и "Зорница" са без ток. Причината е възникнала авария в станция на Електроенергийния системен оператор.

Стоян Стоянов, ръководител на Мрежови експлоатационен район Бургас към ЕСО обясни, че съоръжението е едно от най-старите в града.

"Имаме гръмнала колона на прекъсвач 20 KV. В резултат на което изключват трансформаторите, колоните са пълни с масло, имало е и лек пожар. Но е загасено всичко, опушено е. В момента подготвяме за работа тази килия, която е горяла. Надявам се до половин час да започнем да възстановяваме системата."

Заради прекъсването на електрозахранването светофарите на ключови кръстовища в града не работят. Там на място има регулировчици, които регулират движението. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кашпи с фрази на известни бургазлии са разположени из морския град

Върху 24 кашпи, които са по проект GoGreenRoutes, в който Община Бургас е партньор, финансиран от програма HORIZON 2020 са поставени табели с вдъхновяващи фрази на известни наши съграждани.  Инициативата е на Клуба на философите в Бургас. Визията на табелите е създадена от творците на Филиала на НХА в морския град.  На всяка табела има философски..

публикувано на 04.10.24 в 09:35
Снимката е илюстративна

Отново вандалска проява в ямболските гробища

Сигнал за поредна вандалска проява в ямболските гробища е подаден в полицията. От общината предвиждат поставянето на видеонаблюдение, за да бъде ограничено влизането в нощните часове на територията на гробищния парк. Само преди дни мраморна надгробна плоча е открадната от гробищния парк в Ямбол. Сигнал за вандалската проява са подали близки на..

публикувано на 04.10.24 в 09:22
Брънековата къща, Ямбол

Откриват обновената Брънекова къща в Ямбол

Официално ще бъде разкрита обновената фасада на емблематичната Брънекова къща в Ямбол днес. Началото на церемонията е от 11:30 часа.  Тогава ще бъдат отбелязани 108 години от гибелта на бележития общественик Петър Брънеков.  Община Ямбол, със съдействието на Държавен архив-Ямбол и Регионален исторически музей, ще представят експозиция с лични..

публикувано на 04.10.24 в 09:14

Първият безплатен предизборен диспут по БНР-Бургас ще е на 9 октомври

БНР-Бургас организира първия безплатен диспут за предсрочните парламентарни избори за 51-ят парламент, насрочени за 27 октомври.  Той ще се състои на 09.10.24 г. от 13:05  до 15:00 часа.   Диспутът е на тема: „Възможна ли е формула за стабилно управление-компромиси и решения? Приоритетите за развитие на страната и региона в сферата на..

публикувано на 04.10.24 в 09:13

Късометражно кино гостува отново на Порт Прим Арт Фест

Филми, част от селекцията на тазгодишното десето издание на Международен фестивал за късометражно кино "Карантината" ще бъдат представени по време на Порт Прим Арт Фест.  Лентите са в различни жанрове, създадени са от автори от цял свят и имат български субтитри. Входът за прожекциите е напълно безплатен и всички са добре дошли. Куратор на..

публикувано на 04.10.24 в 09:10

Изтъкнати японски музиканти са солисти на симфоничния концерт днес

Предстои официалното откриване на новия Сезон 2024/ 2025 на Държавна опера - Бургас. Днес  от 19 часа в залата на Операта маестро Деян Павлов  ще застане за диригентския пулт на симфоничния концерт с гост‐солисти от Япония: Кийоко Сакаи – пиано, Кожи Оказаки – фагот и Етцуко Оказаки – пиано.  Тримата музиканти са професори в "Мусашино"..

обновено на 04.10.24 в 08:56

Бургазлийка е с мозъчно сътресение след пътен инцидент

Лек автомобил е блъснал 79-годишна пешеходка на бургаската улица "Яни Попов", съобщават от полицията.  Инцидентът е от 3 октомври около 9:53 часа.  В района на пешеходната пътека пред бл. 79 в комплекс "Славейков" лек автомобил, управляван от 59-годишен бургазлия, отнема предимството и блъска жената. Тя е с мозъчно сътресение.  Настанена е за..

публикувано на 04.10.24 в 08:40