Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Социално предприятие и магазин разкри бургаско сдружение

| обновено на 06.11.18 в 08:27

Магазин и социално предприятие разкри сдружението „Онкоболни и приятели“ в Бургас. 14 души са назначени по проект по оперативна програма и ще изработват сувенири и текстилни изделия. Целта ни е да осигурим заетост на хора с онкологични заболявания и с увреждания, поясни неговият председател Цонка Тодорова:

„Седем шивачки, две продавачки и две кроячки. Имаме служител, който ще се занимава с продажбите. За мен е най-отговорната задача, след като имаме достатъчно продукция, той да предлага по обекти различни, имаме онлайн магазин, който ще бъде зареден. Ще използваме и базари, всички възможни начини, да достига нашата продукция до потребителите, за да можем да осъществяваме продажби. Като средствата ще се връщат в сдружението, за да можем да издържаме сдружението си. Ние сме в обществена полза“

Социалното предприятие е на ул. „Цар Симеон“ 111. Помещението е осигурено от Община Бургас със символичен наем, посочи Цонка Тодорова.

Повече в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас гласуват допълнително до 1000 лв на дете в приемно семейство

Кметът Димитър Николов ще предложи на общинските съветници на заседанието утре да гласуват нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас. Целта е актуализиране и подобряване на процедурите, свързани с отпускане на средствата. Те са отделно от финансирането на националната програма и се отпускат от общинския бюджет...

публикувано на 26.05.20 в 17:57

В детските градини в Община Карнобат се връщат от днес близо 80% от децата

Детските градини в Община Карнобат. ще отворят врати  на 1 юни, в Деня на детето. Ще работят при стриктно спазване на  противоепидемичните мерки и указанията на здравното министерство. Това каза за БНР Бургас кметът Георги Димитров: "Решихме да се възползваме от възможността да започнем на 1 юни. След едно голямо прекъсване се налага..

обновено на 26.05.20 в 17:52

Бургаски парти агенции искат ясни правила, за да работят

За ясни правила и условия на работа настояват парти агенции от Бургас.  Те искат да знаят кога ще могат да провеждат масови събития, за да ги планират. "Нашият бизнес е изцяло спрял вече повече от два месеца", казва  Теодора Дундьова, която се занимава с организиране на детски партита. „За целия период са ми се обадили само двама..

публикувано на 26.05.20 в 16:51

Градски автобус и лек автомобил ожулиха брони на булевард "Демокрация"

Автобус на градския транспорт и автомобил се удариха на кръстовището на булевард „Демокрация“ при завоя за улица „Гурко“. Инцидентът стана малко след 16 часа. На мястото има полиция. Няма пострадали. Мъж на средна възраст и шофьорът на градския автобус дават обяснения пред полицаите. Движението бе затруднено в рамките на половин час за завиващите..

публикувано на 26.05.20 в 16:32

Нови автори в кампанията „Чети във влака”

Много нови автори, издателства и асоциации се включиха към инициативата на БДЖ „Чети във влака“ , като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач. За удобство на читателите платформата е изцяло подновена, като вече е добавена категория с аудио книги и категория с пътеписи от конкурса..

публикувано на 26.05.20 в 16:10

Пращат фалшиви съобщения

Фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на "Български пощи" се разпространяват, предупреждават от дружеството. Те са под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни - електронен адрес, данни от дебитна или..

публикувано на 26.05.20 в 14:44

"Булевард Демокрация" на 26 май

В рубриката ни „Тема на деня“ – детските градини отвориха врати в Бургас. 1 юни ще е стартовата дата в Айтос, Несебър и Созопол , както и в Карнобат. Как ще се планира организацията на заниманията-- един от кметовете на общини, Георги Димитров, ще информира. Разхлабване на мерките, но не достатъчно. Липса на планиране и ясни правила...

публикувано на 26.05.20 в 14:39