Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франс Тимерманс е водещ кандидат на ПЕС за шеф на ЕК

Франс Тимерманс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Партията на европейските социалисти застава зад кандидатурата на първия заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс като водещ кандидат за председател на Европейската комисия.

От писмо, разпространено от партията, става ясно, че другият кандидат - също зам.-председател на Еврокомисията и еврокомисар за енергийния съюз Марош Шефчович, се оттегля от надпреварата. В него се казва, че той ще работи за кампанията на Тимерманс за изборите за Европарламент през май идната година.

Другата водеща сила - Европейската народна партия, се очаква да избере своя водещ кандидат в четвъртък. За номинацията се борят лидерът на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер от Бавария и бившият премиер, външен и финансов министър на Финландия Александър Стуб.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44