Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московиси вижда напредък по предпазни инструменти за еврозоната

Еврокомисар Пиер Московиси
Снимка: БГНЕС

На 19 ноември в Брюксел ще се състои извънредна среща на Еврогрупата, която ще бъде посветена предимно на реформите в еврозоната, съобщи председателят ѝ Марио Сентено.

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси, данъчното и митническото облагане Пиер Московиси добави, че на заседанието в понеделник е постигнат напредък за споразумение по две ключови теми –намиране на временно решение за единния механизъм за преобразуване, както и за реформиране на инструментите на Европейския стабилизационен механизъм.

„Надеждният и способен бързо да се разгърне Европейски стабилизационен механизъм според нас е жизненоважна конструкция към по-силен банков съюз – такъв, който ще е способен да удържи на бъдещи кризи и може да помогне за по-бързото развитие на паневропейски банки, които да се конкурират в глобален план“, каза Московиси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44