Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъдиха награди за високи постижения и иновации в здравния сектор

За първи път у нас бяха присъдени награди за високи постижения и иновации в здравния сектор. Те бяха връчени по време на Петата годишна конференция за иновации и добри практики в здравеопазването, организирана от вестник „Капитал“.

Сред отличените са Сдружението „Образование и здраве“ от Пловдив, с чиято помощ в детската клиника към Университетската болница „Св. Георги“ в града е създадена среда, в която малките пациенти могат да учат, да творят и да се забавляват, паралелно с процеса на лечение. Награда получи и Фондация Българско рационално общество, в която млади хора, се борят срещу псевдонауката.

Д-р Нурфет Алиоски и екип от лекари от столичната болница „Св. Анна“ бяха отличени за прилагане на механична тромбектомия при лечение на исхемичен инсулт. С използването на иновативната терапия са спасени 44 пациенти с тежък инсулт, като половината са без трайни увреждания.

Онкологичният център на „Аджъбадем Сити клиник" е отличен за внедряването на иновативна  методика за облъчване на пациентки с рак на млечната жлеза.

Проф. Иво Петров от кардиологичния център на същата клиника получи голямата награда за лечение на сърдечната аорта без обща анестезия и без престой в реанимация, при което пациентът се възстановява за броени часове и може да бъде изписан на следващия ден след интервенцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44