Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианското правителство прокара през Сената антиимигрантски закон

Италианския Сенат
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианското правителство прокара през Сената в Рим антиимигрантски закон, внесен от вицепремиера националист Матео Салвини, чрез вот на доверие.

В края на месеца се очаква законът да бъде гласуван и от Камарата на депутатите.

Сенатът прие декрета наречен „Сигурност и имиграция” с 163 гласа „за” срещу 59 „против”. Той не бе подкрепен от демократите и някои членове от управляващите „Пет звезди”. Въздържа се дясната партия „Братя на Италия”, а „Форца Италия” не участва във вота.

За опозицията това е декрет срещу Италия и нейната сигурност.

С цел да бъдат избегнати дълги дебати, гласуването бе и вот на доверие към правителството, в чиято коалицията се отчитат определени разногласия.

Особено доволен от резултата е вътрешният министър и лидер на крайнодясната „Лига” Матео Салвини. Той нарече днешния ден „исторически”.

Изготвеният по негово предложение законопроект  предвижда по-строги имиграционни правила, ограничава правото на убежище и допълва съществуващото законодателство срещу тероризма и мафията.

На 22 ноември предстои гласуване в Камарата на депутатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44