Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цигари в буркани с туршия заловиха на МП"Лесово"

Близо половин милион къса цигари са задържани на МП Лесово от началото на годината

11 опита за контрабанден внос на цигари в тайници разкриха митническите служители на  Лесово при проверки през октомври. Иззети са 28 920 къса /1446 кутии/цигари без български акцизен бандерол, открити в изобретателни укрития на влизащи в страната от Турция  два леки автомобила и един товарен автомобил.

3980 къса /199 кутии/ цигари са били поставени  в пластмасови буркани с туршия и в пакети със спагети, които е пренасяла българка, пътуваща с лека кола от Турция за България. При проверката е установено, че в багажника, вътре в пластмасови буркани с туршия, увити в найлон, както и в пакети със спагети, са укрити  199 кутии без акцизен бандерол. Пътничката е посочила в писмените си обяснения, че цигарите са нейна собственост. 

Други 3600 къса /180 кутии/  са открити от митническите служители в двигателя и под предния капак на влизащ в страната лек автомобил с турска регистрация. Срещу шофьора, турски гражданин, също е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. И двата автомобила са пътували в нощни часове и при засилен туристически трафик в събота и неделя на 27 и 28 октомври.

При друг случай на МП Лесово, на 17.10.2018 г., товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от българин, пътуващ от Турция за Румъния, е установено, че в кутията за пожарогасителя и до двигателя на влекача на автомобила са укрити 4000 къса /200 кутии/ цигари. 
При всички изброени случаи е съставен акт за митническо нарушение. 

486 620 къса цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово от януари до края на октомври. Общо 26 290 555 къса цигари без български акцизен бандерол е задържала Митница Бургас през десетте месеца на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Въпреки, че пожарът е под контрол, остава рискът от ново  разпалване, каза областният управител Николай Костадинов. "Все още не можем да заявим..

обновено на 23.08.24 в 14:15

ОДМВР Бургас: Късо съединение е предизвикало пожара в к-с "Възраждане"

Късо съединение е причината за възникналия снощи пожар в к-с “Възраждане“, при който бяха опожарени два гаража, информират от бургаската полиция.  Огънят тръгна около 20 часа от един от разположените един до друг гаражи и засегна общо пет от тях. Два, съхраняващи стари дрехи и мебели, са напълно изгорени, а три са частично засегнати. Гаражи..

публикувано на 23.08.24 в 12:01

Двама мъже и 25-годишна жена са задържани за кражба на 8200 евро в Сарафово

Полицията в Бургас задържа двама бургазлии и жена на 25 години за кражба на 8200 евро и марков дамски часовник от жилище в кв. Сарафово. Кражбата е станала в нощта на 10 срещу 11 август.  В разкриването и задържането им са участвали с лужители на "Криминална полиция", Пето Районно управление и сектор "Специални тактически действия". Тримата..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Заловиха шофьор с 2,40 промила алкохол в "Меден рудник"

39-годишен бургазлия е заловен да шофира с 2,40 промила алкохол в кръвта, съобщават от ОДМВР.  Той е спрян малко след полунощ в района на бл. 60 в комплекс „Меден рудник“.  Водачът е задържан, а автомобила - иззет. Образувано е бързо производство.

публикувано на 23.08.24 в 09:28

Мъж и жена загинаха на пътя в района на Слънчев бряг

Тежък пътен инцидент е отнел живота на двойка руски граждани, съобщиха от бургаската полиция.  Снощи, около 22:52 ч. по пътя Бургас - Варна в района на Слънчев бряг, срещу к-с "Форд Нокс", лек автомобил "Фолксваген Кади" - такси, с бургаска регистрация, управляван от 74-годишен мъж от Св. Влас - блъснал неправилно пресичащите пътното платно мъж и жена...

публикувано на 23.08.24 в 07:18

Гаражи горяха в бургаския комплекс "Възраждане"

Два гаража изгоряха в бургаския комплекс "Възраждане" тази вечер.  Около 20.00 ч. е получено съобщение за горящ гараж на  улица “Св. Климент Охридски” 29, съобщиха от ОД на МВР. До пристигане на противопожарните екипи огънат обхванал пет гаражни клетки. Пожарът  е локализиран и ликвидиран в 20.20 ч..  При последвалия оглед е констатирано, че напълно..

публикувано на 22.08.24 в 21:27
архив

Гасят пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент (ОБНОВЕНА)

Продължава гасенето на пожара в землищата на боларовските села Крайново и Голям Дервент, който възникна този следобед. В района, който е обхванал площ от около 200 дка, са разположени 10 противопожарни екипа, горски служители и доброволци. Огънят гори в пресечена местност, уточни  комисар Кольо Гяуров, началник на Регионалната дирекция "Пожарна..

обновено на 22.08.24 в 20:45