Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестно автошествие срещу високите цени на горивата може да затвори временно магистралата (ОБНОВЕНА)

| обновено на 11.11.18 в 09:31

За пореден протест срещу високите цени на горивата се събират днес шофьори в Бургас. Той ще започне в 11 часа, от паркинга на търговския обект на изхода от града към автомагистрала „Тракия“, която е възможно да бъде временно затворена по време на протестното автошестсвие.
Недоволството в града ще бъде подкрепено от шофьори в близо 50 града в страната.. След тях са Монтана, Ямбол и Сливен, посочи Росинка Бъчварова. Тя е един от организаторите на протеста в Бургас. 

"Всички участващи в предходния протест на 27 октомври решихме, че нашите протестни действия няма да спрат. Те ще продължат докато бъдем чути. В неделя очакваме протестът да премине и в национален, съвместно с други градове за времето между 11 и 14 часа. Бургас ще бъде подкрепен от шофьори в Сливен, Ямбол,  Пазарджик, Велико Търново, Монтана и Видин. Не мога да кажа дали има картелно споразумение. Това недоволство изразено от гражданите по този начин предизвика проверки от КЗК. Увеличението на горивата е навсякъде. Но най-интересното е, че във всички градове и по магистралните бензиностанции има съществена разлика. Става дума и за бензиностанции от една търговска верига. В България няма как да има конкуренция след като вносът го осъществява монополист"...

Протестът е организиран от фейсбук групата „Шофьори Бургас“. А горивата имат както икономическа, така и социална значимост, затова е необходимо секторът постоянно да подлежи на мониторинг, допълни Росинка Бъчварова

Чуйте повече в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен подменят лампите на всички светофари

Изцяло подменени са светофарните секции на кръстовището между булевардите „Стефан Стамболов“ и „Георги Данчев“. Дейностите включваха подмяна на лампите с нови LED-лампи и освежаване на металните конструкции с трикомпонентна боя. Община Сливен планира поетапна подмяна на лампите на всички 28 светофарни уредби в града. Новите се изграждат според..

публикувано на 17.09.21 в 16:26

Ще има празничен концерт на крепостта Туида, но с малко публика

По повод Деня на Независимостта на България – 22 септември, Община Сливен и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ организират празничен концерт с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“. Проявата ще се състои в сряда, от 11.00 ч. на сцената на Крепост „Туида“. Съгласно разпоредбите на заповедта на министъра на здравеопазването с цел спазване..

публикувано на 17.09.21 в 16:07
Областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Областният управител на Сливен иска от МРРБ ремонт в кв. "Речица"

Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и ръководството на „Български ВиК холдинг“ за спешната нужда от основна реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Речица“ в Сливен. Към писмото е приложена и количествено-стойностната сметка за ремонтите, която бе предварително..

публикувано на 17.09.21 в 15:51

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да бъде решен само, ако пътя бъде изведено извън града. Републикански път III-208  преминава..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
Асен Василев и Кирил Петков

"Булевард Демокрация" - на 17 септември

8-9% подкрепа получава Харвардското дуо Петков/Василев преди още да са обявили с коя партия ще се явяват на изборите. Това са предварителните оценки на „Алфа Рисърч“, което днес стана ясно. И това въобще не е изненадващо. Че част от електоралните единици (и то не малка част) са готови да заложат на личности без да са наясно с техните политики. Сякаш..

публикувано на 17.09.21 в 14:58

Заличената пешеходна пътека на Подземната улица не отговаряла на условията

Пешеходната пътека при кръстовището на Подземната улица в Бургас е премахната, защото не е отговаряла на условията. Решението не е окончателно. Пешеходците поискаха светофар.  Маркировката на пешеходната пътека е заличена с черна боя след съвместен оглед с „Пътна полиция“, съобщи Иван Гюлев, председател на Общинската комисия по..

публикувано на 17.09.21 в 14:36

БЧК ще предостави хранителни помощи на над 12 хиляди души в Бургаско

12 188 души от Бургаска област ще получат хранителни пакети по Оперативната програма за храни или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Раздаването ще започне от понеделник, 20 септември, от община Бургас и ще продължи по график в останалите 12 общини от..

публикувано на 17.09.21 в 13:37