Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носталгия по Тодор Живков в Сунгурларе

През 2011 година в Сунгурларе беше поставена паметна плоча на Тодор Живков. Поводът бе 100  години от рождението на бившия Първи. Идеята бе на тогавашния кмет Георги Кенов. Неговото име стои на самата плоча.Тя се намира в един от малките паркове  на града вече 7 години и 29 години след големите промени. Не пречи на никого, напротив по празници винаги има цветя, казаха местните хора. Те си спомнят с носталгия както времето преди 10 -ти ,така и за самия Тодор Живков :

"Бедният народ няма с какво да се изхрани,като отидеш на лекар, гледат те и ти искат пари.Това демокрация ли е?!Каква е тази демокрация!

По тодорживково време си направих къща, купих си нова кола от магазина със спестявания от работа и труд.

Тогава имаше безплатно лекуване, безплатно учение, всичко беше безплатно.

За всички имаше работа, за всички имаше и хляб.

Уж трябваше по време на демокрацията да сме по-добре, ама не е така.Няма работа, младежите напуснаха.

Демокрацията ни даде слободия. Обезценяване на ценностната система.

Ние си го уважаваме Тодор Живков, ако може да стане пак ще си го посрещнем."

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблем с влаковете в участък от Подбалканския железен път

Въпреки сутрешното съобщение на сайта на БДЖ, че движението на влакове в участъка Долно Камарци - Мирково по Подбалканския железен път е възстановено, в момента влаковете отново не се движат, а хората от пътническите влакове се извозват с автобуси. Бързите по направлението Бургас отново са пренасочени през Пловдив. Композициите се движат със закъснения..

публикувано на 02.08.24 в 12:54

Жегата прогони попчета и скорпид, появиха се екзотични риби

Рекордно високи температури на морската вода до 30 градуса отчитат рибари по южното Черноморие това лято. Екстремно горещото време, съчетано с анормални продължителни северни течения е причина рибата да бяга навътре в морето. Липсват типичните за този период попчета и скорпид, за сметка на това вече се лови дребен паламуд, навлизат и екзотични..

обновено на 02.08.24 в 12:40

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново. „Огнената стихия трудно се овладява.“, това каза кметът на община Болярово Христо Христов, посрещайки децата в село Воден. Децата собственоръчно са изработили продукти. Организирали са базар, и събраните средства дариха на хората в пострадалите села.  Кметът поговори с децата за стихията, която превзе Воден и..

публикувано на 02.08.24 в 10:37

Разработеният ОУП на община Камено: Нови зони в регулация и индустриални паркове

Разрастване на Камено и редица съставни селища, повече места за промишлени зони, разширение на гробищни паркове са част от заложените параметри в проекта за общ устройствен план на общината. Отразени са редица искания на граждани. Предложения за бъдещи инвестиционни намерения и идеи могат да се подават до 20 август.  Представеният пред..

публикувано на 02.08.24 в 08:15

21 заявления за финансова помощ са подадени от жители на Крайново, Воден и Горска поляна

21 заявления са подадени от жители на селата Крайново, Воден и Горска поляна, чиито къщи бяха засегнати при пожарите последния месец, съобщават от Община Болярово. Общо право на финансова помощ имат 59 души.  Служителите на Агенция „Социално подпомагане“  приемаха документи вчера в населените места .  „По време на приемните на терен 12 собственици на..

публикувано на 02.08.24 в 08:13

Тонове боклуци бяха извозени при екоинициатива в община Сунгурларе

Екоинициативата на МОСВ се проведе за почистване на замърсените зони около Сунгурларе. В нея се включиха кметът инж. Димитър Гавазов, заедно със общинските служители, представители на РИОСВ- Бургас, доброволците от БМЧК- Сунгурларе и граждани.  Беше обходена повече от два декара поляна, а захвърлените и разпилени боклуци бяха събрани в стотици..

публикувано на 01.08.24 в 17:14

Заради протест, в събота затварят за час пътя Бургас - Варна след Обзор

В събота предстои да бъде затворен пътят Бургас - Варна (след Обзор) заради протести. Своето недоволство ще изразят г раждани от Попович, обл. Варна от 11.00 до 12.00 ч. Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани още на КПП Кошарица. Алтернатива за тях е преминаване през Руенския проход...

публикувано на 01.08.24 в 15:20