Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десета кампания за профилактика на кожните алергични заболявания

Снимка: БГНЕС

Десета кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания се открива днес. Тази година тя е насочена към заболявания като атопичен дерматит, уртикария и контактен дерматит. 

Безплатни консултации и тествания ще се провеждат в София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Варна и Русе.

Голяма част от кожните заболявания възникват в ранна детска възраст и се дължат на съвременния бит, част от който са временните татуировки, мокрите кърпички и шампоаните, обяснява дерматологът д-р Здравка Демерджиева:

"Алергиите към никела се дължат най-често на факта, че децата контактуват с телефони, електронни устройства, електронните игри, които използват в ежедневието си".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44