Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма напредък по преговорите по Брекзит

| обновено на 12.11.18 в 14:55
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма напредък по преговорите по Брекзит. Това стана ясно след днешния Съвет „Общи въпроси“ по чл. 50, в който заседават министрите по европейски въпроси на страните членки.

Остава нерешен въпросът за избягване на твърдата граница между Ирландия и Северна Ирландия. Министрите са подчертали необходимостта работата да продължи на всички нива, в това число и за всякакви възможни сценарии. 

Преговорите относно Брекзит продължават на политическо ниво в самата Великобритания, където обаче не беше насрочена среща на кабинета на Тереза Мей.

Според „Индипендънт“ предвиденото специално заседание е било отменено от Мей заради критиките, включително в нейната Консервативна партия, срещу предложения от нея план за напускане на Европейския съюз. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44