Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Либийският командир Хафтар пристигна в Палермо на конференция за кризата в Либия

Автор:
Халифа Хафтар разговаря с италианския премиер Джузепе Конте.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Либийският военен командир Халифа Хафтар пристигна в Палермо, след като до последния момент не беше известно дали ще участва в двудневната конференция, която да даде тласък на новия план на ООН за стабилизиране на Либия, предадоха ДПА и Ройтерс.

Хафтар беше посрещнат от италианския премиер Джузепе Конте. По-късно двамата проведоха разговор на четири очи.

Конференцията събира за пръв път лидерите на основните враждуващи либийски фракции след срещата  в Париж през май, когато беше договорен план за произвеждане на избори в Либия през декември.

Правителството на националното единство на премиера Файез ел Сарадж има признанието на международната общност, но няма контрол върху цяла Либия. Осем години след свалянето на Муамар Кадафи в много райони на страната властват въоръжени групировки, включително армията на Халифа Хафтар, който контролира Източна Либия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44