Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МААЕ: Иран продължава да спазва ограниченията, наложени с ядреното споразумение

Автор:

Иран продължава да спазва своите задължения, поети по ядреното споразумение с шестте световни сили. Това се казва в първия мониторингов доклад на Международната агенция за атомна енергия след повторното въвеждане на американските санкции срещу Ислямската република, предадоха ДПА и Ройтерс.

Иранските запаси от обогатен уран и способността му да произвежда такъв материал остават под лимитите, установени от споразумението със Съединените щати, Франция, Великобритания, Германия, Русия и Китай, подписано през 2015 г., се посочва в доклада. Под допустимия лимит, както е договорено, остават и запасите на Иран от тежка вода.

Техеран продължава да предоставя пълен достъп на ядрените инспектори от Международната агенция за атомна енергия, посочва в доклада директорът на агенцията Юкия Амано.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44