Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Световния ден на недоносените деца компания дари 400 000 памперса на отделенията по неонатология в страната

Снимка: Катя Чорова

В навечерието на Световния ден на недоносените деца 17 ноември компания за памперси /"Памперс"/ дари 400 000 памперса, специално разработени за нуждите на недоносените бебета, на отделенията по неонатология в цялата страна. Днес първия транш от дарението получи столичната болница "Майчин дом". 

4000 бебета проплакват за първи път в столичната болница "Майчин дом". Около 20 на сто се раждат недоносени и оцеляват благодарение грижите на неонатолозите, каза д-р Станислава Хитрова:  Специално разработените памперси за бебета със свръхниско тегло са голямо облекчение в периода на отглеждане в кувьоз, каза д-р Станислава Хитрова: 

"Нашият най-малък пациент, който сме отгледали и е здрав и енергичен малчуган, тежеше 450 грама, с дължина при раждане 30 сантиметра, роден в 24-та седмица. Той сега е едно прекрасно момченце и радва своите родители.

Дарението ще бъде разпределено в 45 отделения по неонатология в страната, каза представителят на дарителите Мария Гергова, майка на близнаци родени наскоро в Майчин дом: "До Нова година ще бъде дарен първият транш и следващата година в началото ще направим втория транш. Тези два транша целят да покрият нуждите на тези болници за една година. След една година ще им помогнем отново".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44