Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва празникът на българското кино в Милано

Кадър от филма "Възвишение"
Снимка: БГНЕС

От днес до 15-и ноември в Милано се провежда вторият фестивал на българското кино в Милано. Той е организиран от Българския културен институт в Рим, с подкрепата на  Генералното консулство на България в Милано и със съдействието на българското министерство на културата.

Кино-празникът ще се проведе в кино палатът „ Антео”. Входът е свободен. Фестивалът ще започне с филма „Възвишение” в присъствието на актьора Александър Алексиев. През следващите дни програмата предлага  още филмите „Дъвка за балончета ” на режисьора Станислав Тодоров, който лично ще представи своята творба. В Милано ще бъде и актьорът Орлин Павлов с филма „Нокаут или всичко, което тя написа”. Преди прожекцията на „8 минути и 19 секунди” по сценарий на Георги Господинов, ще бъде честван едноименният писател, известен на италианската публика чрез преводите на романите му „Естествен роман” и „Физика на тъгата”.

Празникът на българското кино в Милано ще завърши с предложения за „Оскар” филм на режисьора Илиян Джевелеков „Вездесъщият” и ще бъде представен от актрисата Ирмена Чичикова. Местните медии обръщат внимание, че това е уникален шанс за запознаване с качеството и емоциите на българското кино.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44