Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП препоръчва нови правила за ограничаване на цените на роуминга в ЕС

Снимка: http://www.europarl.europa.eu

Евродепутатите ще гласуват днес резолюция, с която ще бъдат препоръчани нови правила за телекомуникации с цел  ограничаване на цените на разговорите в Общността. С документа ще се настоява и за въвеждането на високоскоростни 5G мрежи и създаване на система за предупреждение за извънредни ситуации. 

Новото законодателство ще ограничи от 15-и май 2019 година цената на телефонните разговори в рамките на Европейския съюз на 0,19 евро на минута за обаждания и 0,06 евро за есемеси. Законодателството ще защити по-добре потребителите на смартфони, включително потребителите на уеб-услуги, като някои чат програми.

Промените са част от постигнатото в началото на юли споразумение за нов кодекс за електронните съобщения. След като бъдат приети от Европейския парламент и Съвета, държавите-членки ще имат две години да въведат новите правила в националното си законодателство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44