Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов поиска дебати за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари

Антонио Таяни: Медийната свобода е проблем не само за България, но и за Италия

| обновено на 14.11.18 в 13:24
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни (вдясно), министър-председателят Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова.
Снимка: Министерски съвет /архив/

Премиерът Бойко Борисов поиска дебати за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари. Той заяви това по повод обявения вчера доклад на Еврокомисията, в който е посочено и влошаване на медийната среда в България.

Пред БНР председателят на Европейския парламент Антонио Таяни коментира, че проблемът с гарантирането на свободата на медиите стои и в други страни от Евросъюза, не само в България:

"Свободата на медиите е важна навсякъде. Проблемът със защита на медийната свобода не е само проблем за България, а в много други страни, дори в моята родина Италия".

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс обърна внимание вчера на факта, че въпросът за свободата на медиите у нас попада извън Механизма за наблюдение и проверка, но оказва влияние върху напредъка на съдебната реформа и борбата с корупцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44