Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 15 ноември

"Професор Сашка от Сливница"

Почвам да си мисля, че ако сега кажа и напиша, че от небето валят жаби, поне 20 души ще започнат да се възмущават от факта и да винят управляващите. Без да са проверили. А още десет ще вземат кофи и ще тръгнат да събират, защото са чували, че жабешките бутчета са вкусни. Без да са проверили. Само за пример, днес Фейсбук се вълнува и рони сълзи по един клип, в който баща говори на сина си, преди да дари сърцето си за своето дете. Е, никой от виртуално – плачещите не се сеща, че няма болница, която ще умъртви жив човек, за да му вземе жизненоважен орган. Или поне няма легална такава.

Но какво се чудя на хората, след като и от телевизора са такива. Една водеща, която пие кафе сутрин, се възхищаваше на „проф. Сашка Ганева от Сливница, която е работила за НАСА и се е завърнала, за да се труди в БАН“. Една шеговита интернет – кампания, в която се показват снимки на порноактьори и актриси, с подобен измислен текст. Е, на водещата не ѝ пречеше да се възхищава по подобен начин на порноактрисата Саша Грей.

Така че – пиши Вапцаров на стената и да си ходим.

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 ч. с мен, Мариян Иванов:

-  Прекратиха концесията за Океанариума в Бургас, тъкмо след обещанието, че инвеститорите ще го изграждат

-  Въпреки липсата на пари, опасни речни корита и дерета бяха почистени с помощта на затворници и пожарникари. Как областният управител Вълчо Чолаков извика неволята?

-  И още – в темата на деня – защо съветници са против провеждането на референдум за чистотата на въздуха в Бургас?

-  Полицията също подкрепя кампанията на БНР – Бургас „Спри, дай път на пешеходец“, ще чуем говорителят ѝ Цветелина Рандева

-  За финал – свободните работни места в региона

-  И още – спортни новини, културни събития и трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестно шествие премина по ул."Богориди"

Протестно шествие премина тази вечер по ул. " Богороди". Недоволните от управление на страната написаха с тебешири " Оставка" и "Мутри вън", и пред сградата на Общината и пред Казиното. Това е новият им начин да призоват за промяна на политическия модел в страната.За 34 -ти ден протестират. Много от хората, които бяха седнали  на заведенията  по ул...

публикувано на 13.08.20 в 19:31

Константин Бачийски със сигнал за нарушения на друг имот в парк „Росенец“

За наличието на масивна постройка, изградена изцяло върху държавен терен в близост до имотите, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк Росенец, сигнализира общинският съветник Константин Бачийски. Зам. председателят на ПП „Средна европейска класа“ се позовава на това, че в кадастъра няма нанесени и регистрирани никакви..

публикувано на 13.08.20 в 17:41

С нова арт визия ще е пешеходният подлез на Механото

Пешеходният подлез до Професионалната гимназия по механоелектротехника вече ще има нова артистична визия. Това съобщиха от Община Бургас. Новият и облик на подлеза е дело на Община Бургас, Общинския съвет по наркотични вещества и големия бургаски визуален артист Красимир Марчев. Подлезът, който се намира в района на трите големи професионални гимназии..

публикувано на 13.08.20 в 15:23

ЕVN предупреди за фалшиви имейли до клиенти на дружеството

ЕVN предупреждава за постъпили сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името на компанията. Оттам съветват да не се отваря линка и да изтрият съобщението. От електроразпределителното дружество информират, че  са сигнализирани от 10 свои клиенти, които са получили такива имейли. В тях се посочват определи суми, които да бъдат..

публикувано на 13.08.20 в 14:14

Сградата на Стария съд в Поморие вече е собственост на Общината

Сградата на Стария съд в Поморие вече е собственост на Общината. Това стана с решение на Министерския съвет.  Имотът се намира в центъра на града. Той е с площ 431 кв. м. Намерението на Община Поморие е да превърне старата и порутена сграда в нов Общински литературен център „Яворов“ за провеждане на безплатни образователни, културни и младежки..

публикувано на 13.08.20 в 13:50

Асфалтират пътя между Каменар и разклона за Каблешково

Отсечката от село Каменар до разклона за Каблешково е затворена заради асфалтиране, съобщават от Община Поморие. Пътят Поморие-Каменар, след кръговото кръстовище на обходния път на Поморие, е отворен за преминаване само за жители и гости на селото. За Каблешково се преминава през  Ахелой

публикувано на 13.08.20 в 13:19

Инж.Тонка Атанасова напуска РИОСВ Бургас

Днес е последният работен ден на инж. Тонка Атанасова като директор на регионалната еко инспекция в Бургас. Тя напуска, защото е спечилила конкурс и ще оглави РИОСВ в Хасково. Атанасова ръководи бургаската служба пет години. Следващата седмица ще стане ясно кой ще я замести. Това най-вероятно ще бъде колега от структурата, упълномощен, да изпълнява..

публикувано на 13.08.20 в 11:44