Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин готов за среща с Тръмп в Буенос Айрес

Руският президент Владимир Путин (вляво) разговаря с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в кулоарите на 33-ата среща на върха на Асоциацията на държавите в Югоизточна Азия (АСЕАН) в Сингапур.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за среща с американския си колега Доналд Тръмп в края на месеца на форума на Г-20 в Буенос Айрес. Путин каза това пред руски журналисти в края на тридневното си официално посещение в Сингапур.

Руският държавен глава уточни, че е получил уверения за готовността и на американската страна от вицепрезидента Майк Пенс, с когото разговаря в Сингапур. От думите на Путин стана ясно, че евентуалните бъдещи преговори с Тръмп ще бъдат фокусирани върху въпросите, свързани със стратегическата стабилност.

„Един от ключовите въпроси със сигурност е стратегическата стабилност. Трябва да разберем, какво е бъдещето на новия договор за съкращаване на стратегическите въоръжения и какво се случва с договора за ядрените оръжия със среден обсег“, каза руският президент.

Владимир Путин очаква същото така да обсъди с Доналд Тръмп горещите точки на планетата като Сирия, севернокорейската ядрена програма и отношенията с Иран в рамките на съвместния всеобхватен план за действие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44