Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден до пладне" - на 17 ноември

Снимка: БГНЕС

Вицето падна, да живее вицето! Този призив го казах, защото у нас дори да изчезне народът, управляващи винаги ще има. А и, както самият Симеонов каза, не му е било детската мечта да стане вице. Е, моята беше за космонавт, но нейсе. Иначе остава въпросът дали Симеонов подаде оставка или му я подадоха. Защото премиерът Борисов не обича да му клатят стола и вече беше сърбал попарата на т. нар. Реформатори. А и на самите българи май вече им писна от избори. Затова и масата казват „Искаме да си свършите работата“. Е, ексвицето Симеонов отчете свършеното от него, но пропусна урока, че когато си назначен от народа и ти плаща народът, е редно да имаш и отношение в това управление. Защото пиперливият език може и да носи позитиви в предизборните кампании и на партийната трибуна, но не и когато говориш на хората, които са те назначили.

Това е обзорното предаване на БНР – Бургас „Ден до пладне“, ето и акцентите:

-  Надяваме се шофьорите вече са сложили гумите с по-голям грайфер, защото първия сняг вече е факт по планините и, харесва ни или не, зимата дойде, а с това и резонния въпрос готови ли сме да се справим с нея. Проверка в областта

-  И още – как неволята помогна на бургаският областен управител Вълчо Чолаков, преди зимата да се изчистят реки и дерета без пари

- Има ли нагласа за предсрочни избори у нас и ще се стигне ли до такива? На поканата ни за дискусия в студиото откликнаха само от БСП и гост в предаването ще е депутатът Николай Тишев

-  Качеството на въздуха в Бургас от години е основен проблем в общината. Затова и местни политици инициират референдум. За и против – ще чуем в предаването

-  Защо свършиха противогрипните ваксини в аптеките – попитахме фармацевтите

-  Защо в Бургас все пак няма да има Океанариум и защо общината се отказа от проекта?

-  И защо в Ямбол все още няма приют за бездомни хора?

-  Десет километров кръгов пешеходен маршрут от село Костен до връх Илийца организира сдружение „Зелена Странджа“ тази неделя.

-  Баритонът Александър Крунев получи признанието Златна лира“ след 30 години музикална кариера и  70 сценични роли.

-  Редки и непоказвани исторически карти, непознати в България до този момент представя изложбата „Бургас в европейската картография“, подредена във фоайето на областна администрация.

-  Операция “Плюшено Мече” ще зарадва с коледни подаръци хиляди деца и младежи в неравностойно положение в цялата страна. Бургас, от където тръгна кампанията преди 10 години, отново е включен в най - мащабната коледна акция.

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 12


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

На Никулден корабни сирени ще огласят Бургас

Песента на корабните сирени ще огласи Бургас навръх Никулден, точно в 13.00 часа. Събитието за първи път присъства в програмата за празника на града, която тази година ще се проведе онлайн заради пандемията. Малки и големи плавателни съдове на институции и корабни компании ще вземат участие в зрелищната атракция, която ще бъде излъчвана онлайн през..

публикувано на 02.12.20 в 16:24

Стоматолози дариха два кислородни концентратора на УМБАЛ - Бургас

Група бургаски стоматолози направиха дарение на УМБАЛ – Бургас. Те са закупили 2 кислородни концентратора и са ги предоставили на лечебното заведение.Дарението е направено от 10 души сред които освен стоматолози има счетоводител, зъботехник и служители от пристанищната пилотска служба. Двата апарата генерират кислород и са много..

публикувано на 02.12.20 в 15:36
Костадин Ангелов

"Булевард Демокрация" - на 2 декември

Понякога си мисля, че живеем в един филм. От тия, дето пращат разни хора някъде и правят експеримент с тях – дали ще оцелеят, как и колко време. В нашия филм сценарият май го е писал Самуил Петканов от НЕ!Новините. Защото той изглежда абсурден. Днес това ми убеждение се засили, след като днес, девет месеца след като вирусът навлезе и у нас,..

публикувано на 02.12.20 в 15:02

Опашка от безработни пред Бюрото по труда в Бургас

Десетки бургазлии извиха опашка пред Бюрото по труда в морския град. Част от тях са безработни, други кандидатстват за помощ по схемата „Запази ме“.   На метър един от друг, над 40 бургазлии, извиха опашка пред бюрото по труда малко преди обяд. По-голямата част от тях чакаха за регистрация като безработни. Други идват от затворени..

публикувано на 02.12.20 в 14:34
Снимката е илюстративна.

Заради кризата намаляват курсове на автобусите в региона

Значително е намалял пътникопотокът в страната заради епидемичната обстановка. Поради тази причина превозвачите редуцират много от курсовете на автобусите си. От бранша посочват, че мерките за подпомагане на бизнеса нямат особено голям ефект към момента. Някои от превозвачите смятат, че може да се наложи да прекратят дейност през новата..

публикувано на 02.12.20 в 13:49

Общински съветници предлагат държавни и общински имоти да са без наем

Общински съветници от ВМРО – Бургас предлагат удължаването на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти. Те са предприели  инициатива за законодателни промени към народните представители от партията.  Към този момент, нормата дава право на  министрите, областните управители и ръководителите на други ведомства, да..

публикувано на 02.12.20 в 12:41

До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред

Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2021 година, напомнят от териториалната дирекция на НАП Бургас. За Бургаска област от тази възможност могат да се възползват над 4 000 земеделски стопани. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация..

публикувано на 02.12.20 в 12:05