Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят извънредната среща на върха за Брекзит на днешния Съвет "Общи въпроси"

Снимка: архив

Съвет „Общи въпроси“ във формат 27, който ще заседава днес, ще подготви срещата на върха на ЕС в неделя за оттеглянето на Великобритания от Общността. Европейските лидери ще се съберат на 25-ти ноември, за да дадат подкрепата си по постигнатото споразумение за Брекзит, ако дотогава не се случи нищо извънредно.

Министрите, които ще заседават днес, ще обменят мнения за документа, какъвто бе представен и публикуван на 14-ти ноември и приет на ниво преговарящи от ЕС и Обединеното кралство.  Те ще обсъдят и проекта на политическата декларация за бъдещите отношения, която бе представена на същата дата.

Вероятно Европейската комисия ще се споразумее за окончателния вариант на проектодекларацията с Великобритания до утре, след което тя ще бъде подложена на анализ от страна на 27-те страни-членки, преди да бъде предоставена за одобрение на европейските лидери в неделя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44