Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири морски красавици ще представят южното Черноморие на Мис България 2018

Четири красавици ще представят южното Черноморие на финала на националния конкурс Мис България 2018. Хубавиците пребориха конкуренцията в регионалните конкурси на Бургас, Созопол. Черноморец и Обзор, което автоматично ги изпрати на големия финал на най-очаквания и обсъждан конкурс в страната. Това са:
  Кралица на Бургас 2018 - Теодора Мудева. Тя е на 17г., възпитаничка на английската гимназия, действащ танцьор по спортни танци от клуба на Добрина Паричкова.
  Мис Созопол 2018 - Ива Димитрова. Дългокраката 178 см хубавица е на 19г., завършила е френската гимназия. Занимавала се е с художествена гимнастика, към момента иска да се развива като дизайнер. 
  Мис Черноморец 2018 - Ралица Ненова. Тя е на 18г., учи в руската гимназия в Бургас, занимава се професионално с народно пеене.
  Мис Обзор 2018 - Джесика Гюмишева.19 годишната претендентка за короната е първа година студентка по право в Нов Български Университет. Тя  също се занимава със спортни танци.
Финалът на конкурса Мис България 2018 ще се проведе на 30.11.2018г в София, а претендентките за титлата ще са 20 момичета от цялата страна.
Последните три години бургазлийките Александрина Цветкова, Рени Радева и Йовита Георгиева печелят почетното второ място на престижното събитие, сега надеждите са, че някоя от четирите красавици, които ще участват ще се върне с короната на Мис България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кино фестивал в Бургас дава шанс на младежите да бъдат жури

За девета поредна година Международен филмов фестивал Бургас /   Burgas  Internationa l Film Festival  ще даде уникалната възможност на младежите, изкушени от седмото изкуство, не само да се насладят на селектираната програма, а реално да участват в оценяването на филмовите продукции, като част от Младежко жури...

публикувано на 21.05.24 в 13:02

В Созопол идва комисия от МК след находките на терена за новата автогара

Приключва първият етап от разкопките на мястото, където ще бъде построена новата автогара в Созопол. Археолозите слязоха на повече от 6 метра дълбочина и ровът трябва да се укрепи, преди да продължат надолу. Директорът на археологическия музей в Созопол и един от ръководителите на разкопките Димитър Недев обобщи откритото до момента. Разкрит е..

публикувано на 20.05.24 в 15:38

Центърът по подводна археология продължава с проучванията на пристанището на Созопол

Център за подводна археология започна новият археологически сезон в акваторията на о. Св. Св. Кирик и Юлита, Созопол. Проучванията там се провеждат за трета година, защото  пристанището там е многослоен археологически обект с материали от историческите периоди и залети от морето праисторически селища от ранна бронзова и късно халколитна епохи. Мястото..

публикувано на 20.05.24 в 13:19

Неда Загорска изработва фолклорни носии, четнически униформи и текстилни изделия

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 19.05.24 в 17:30
Веселин и автобусът, който ще се превърне в сърф кемп

Веселин Деспотов превръща стар автобус в сърф кемпер и ще обикаля по Черноморието

Веселин Деспотов е от София. Той е собственик на специализиран парк в Царево, насочен към екстремните спортове, отдиха и почивката. Веселин е сърфист, затова и е решил да трансформира автобус в сърф кемп , с който да обикаля както по Черноморието, така и из Европа, но специфичното е, че ще организира и secret parties /“тайни партита“/. Той..

обновено на 19.05.24 в 15:48

Бижута с куркума, спирулина и кафе? Защо не!

Бижута с подправки? Защо не! Десислава Петрова забърква куркума, черен пипер, спирулина и морска сол във вълшебни обици, които освен, че са елегантни и еко, носят и свой аромат. За предаването „Ева в неделя“ тя сподели, че от малка е запленена от изкуството   и въпреки, че работи като графичен дизайнер все я тегли да създава красота с ръцете си:..

публикувано на 19.05.24 в 14:00

Бургазлийката Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан

Носителката на титлите Мисис България и Мисис Европа Станислава Андреева е една от актрисите, които този уикенд ще преминат по червения килим на Филмовия фестивал в Кан. Бургазлийката от три години се обучава при най-добрите преподаватели по актьорско майсторство, дикция, правоговор, четене на аутокю и режисура. През последните години е получавала..

публикувано на 18.05.24 в 11:26