Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Православният свят отбелязва Въведение Богородично

Снимка: архив

Православният свят отбелязва празника Въведение Богородично, честван и като Ден на християнското семейство. Църквата призовава родителите да предадат на своите деца познания за православието и християнските добродетели.
 
Родителите на Божията майка Йоаким и Ана изъпълнили обещанието си да посветят дъщеря си в служба на Бога. Когато навършила 3 години, малката Мария била въведена в Йерусалимския храм. Момиченцето изкачило само 15-те стъпала на входа и стигнало до най-високото. Празникът символизира духовното израстване на всеки християнин, а от родителите се очаква да изпълнят духовните си задължения към децата, въвеждайки ги в света на Христовото учение. 

В миналото денят е бил неучебен и започвал с литургия, на която учениците взимали Светото причастие. 

С благословението на Негово светейшество патриарх Неофит тази вечер в зала "България" ще се състои традиционният концерт по случай Деня на православната християнска младеж. Сред участниците в концерта са Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", смесеният хор на БНР, както и певческата група от Софийската семинария "Св. Йоан Рилски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44