Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ

„Реално сме лишени от помощ, даже и от най-необходимата спешна помощ“. Това споделиха жители на Приморско пред народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев, Таско Ерменков и Георги Йорданов, съобщиха от БСП - Бургас.

Именно здравеопазването бе сред основните теми по време на срещата, посветена на "Визия за България".  Хората поставиха въпроса и за ограничаване на достъпа на определени фирми, които не са приближени до ГЕРБ, до обществени поръчки. Най-безцеремонно те са отстранявани  и не само това – всички репресивни органи, като НАП, им правят проверки и им създават големи проблеми в тяхното функциониране, оплакаха се местните. Образованието също бе сред акцентите. Присъстващите коментираха, че в общината броят на учениците драстично намалява.

„Ние ще поставим въпроса за осигуряването на още един медицински екип за спешна помощ, с още една линейка през летния сезон, която да може да се ползва от хората в община Приморско“ – заяви Георги Йорданов.

Петър Кънев коментира, че има много проблеми, които стоят пред обществото. „Оттук нататък все по-големи турбуленции ще следват и в икономиката, и в обществото.  Има големи диспропорции във всички области на икономиката – и данъчни, и регулаторни, и енергийни и т.н.  Тепърва предстоят сериозни теми, които правителството трябва да разглежда. Не може непрекъснато да се отлагат реформите“ – категоричен е Кънев.

Таско Ерменков представи философията на „Визия за България“. „Визията е направена, за да можем да търсим консенсус сред хората  за бъдещето на държавата. Тя е надпартийна, не е за 4 години, нейният хоризонт е по-голям“ – каза Ерменков. Относно темата за образованието, той посочи, че БСП залага - да има един учебник по един предмет и да се прекрати порочното правило „парите следват ученика“. Демографската криза също бе сред основните въпроси на срещата. „Всичко това, което правим, е с цел да съхраним България и българите в нея, да направим така, че да създадем условия  младите хора да живеят тук“ – заключи Ерменков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

В три специализирани секции в Айтос могат да гласуват хора с увреждания

В три специализирани избирателни секции ще могат да гласуват хора с физически и зрителни увреждания в Айтос на 9 юни, информират от общинската администрация.   Те са с номер 14 в заседателната зала на общината, с номер 15 в малката заседателна зала и с номер 16 в общинския център за социални и здравни услуги на улица „Гурко“ 3.  Заявки за..

публикувано на 03.06.24 в 14:48

платена публикация
Димитър Найденов: Промените в Конституцията са важни за приемането на нов Закон за съдебната власт

Реформите, отлагани 30 години, започнаха да се случват.  Това посочи бургаският кандидат за депутат от ПП-ДБ Димитър Найденов като положителен резултат от дейността на предишното правителство. „Най-важното е промяната в Конституцията и в частност промените на Конституцията в главата за съдебната власт. Когато говорим за съдебна реформа, се..

обновено на 03.06.24 в 09:29
Архив

Сигнали до РИК Бургас за предизборна агитация с дете и закриване на плакати

Предизборна агитация с малолетно дете и залепяне на рекламни материали върху плакати на кандидат-депутати – това засягат поредните два сигнала, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас.  В първата жалба се твърди, че кандидат за народен представител от Несебър използва малолетното си дете за политическа агитация във фейсбук профила си. В..

обновено на 30.05.24 в 11:30
Архив

Пробно гласуване с машина ще има днес в центъра на Болярово

Пробно гласуване посредством демо машина за изборите 2 в 1 на 9 юни се организира днес в Болярово. То ще се проведе между 10 и 11 часа  в центъра на града пред общината, съобщи кметът Христо Христов. „Общината има готовност за изборите, осигурено е всичко необходимо в техническо отношение. На 3 юни от 13 часа в читалището ще се проведе и..

публикувано на 30.05.24 в 08:59

Осигуряват транспорт за гласоподавателите с увреждания в изборния ден

Транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването във връзка предстоящите избори ще бъде осигурен в община Бургас в изборния ден 9 юни. Необходимо е обаче, да се направи предварителна заявка на следните адреси и  телефони: - до 07.06.2024 г .  в  Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара  "Запад"/  от 8:30 до..

публикувано на 30.05.24 в 08:22

платена публикация
Акад. Денков: В здравеопазването трябва да се търсят решения, а не - извинения

Повече пари за профилактични прегледи, по-високи заплати на здравните специалисти, възможности за кариерно израстване с честни конкурси, добри условия за специализация. Това са сред приоритетите в здравеопазването на „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Коалицията организира профилактично измерване на кръвната захар и кръвното..

обновено на 29.05.24 в 20:32

Спорни билбордове доведоха до първа жалба за изборни нарушения в Бургас

Първа жалба за изборни нарушения постъпи днес в Районната избирателна комисия в Бургас. Тя е подадена от Иван Алексиев – кмет на Поморие и областен партиен координатор. В нея се посочва, че на билбордове на бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Тодор Александров“, освен образа на кандидат депутат, са използвани и ликовете на още двама лидери на..

публикувано на 29.05.24 в 15:08