Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски самолети патрулират в Керченския пролив в Азовско море

Керченският проток погледнат от космоса.
Снимка: Уикипедия

Руски бойни самолети патрулират в Керченския пролив в Азовско море, където по-рано днес се стигна до инцидент между руски и украински кораби, съобщиха РИА "Новости" и Би Би Си. 

Три украински кораба  се бяха насочили към изградения от Русия Керченски мост и това беше оценено от Москва като нарушение на руската морска граница. Към украинските кораби се насочиха съдове на руската гранична охрана и при опасно маневриране се стигна и до физически сблъсък между украински влекач и руски катер. 

Заради създалата се напрегната обстановка Русия постави напречно кораб, за да прегради пътя през арката на Керченския мост. 

Последваха взаимни обвинения между Киев и Москва в незаконни действия и нарушаване на международните морски спогодби. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44