Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията получи компютърна техника от Община Сливен

Компютърна техника, включваща 14 компютъра, 2 принтера и 2 тонера получи полицията от Община Сливен.

 „Нека си пожелаем да живеем в по-спокойна и безопасна обстановка, както и по-малко инциденти, които да нарушават обществения ред“, заяви при срещата си с органите на реда кметът Стефан Радев.

Началникът на РУ на МВР – Сливен главен инспектор Димитър Кикьов благодари за подкрепата и съдействието и изрази задоволство от ползотворната съвместна работа с общинското ръководство. Той допълни, че компютърната техника ще допринесе за доброто обслужване на гражданите и ще улесни до голяма степен работата на инспекторите от Детска педагогическа стая и оперативните работници.

На срещата присъстваха заместник – кметът по финансите Румен Иванов и служители на РУ на МВР – Сливен.

Средствата за компютърната техника са осигурени от републиканския бюджет.

По време на срещата кметът Радев заяви, че се обмисля идеята за изграждане на система за видеонаблюдение, обслужвана от контролен център в Общината, както и монтиране на камери с лицево разпознаване на възлови места в града. Беше обсъдена и възможността за интегриране на системите за видеонаблюдение на всички училища в една обща.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко е състоянието на пострадалите при катастрофата на пътя Ямбол-Сливен

Четиримата пострадали при катастрофата на пътен възел "Хаджидимитрово" на пътя Ямбол-Сливен продължават да са с опасност за живота, съобщават от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен.  Мъж загина, четири деца и двама възрастни са с опасност за живота след катастрофа на пътя Ямбол-Сливен Четирима от общо 8 ранени са настанени в болницата в Сливен,..

публикувано на 19.08.24 в 11:38
Снимката е илюстративна

АПИ: Движете се с повишено внимание по пътя Прилеп-Карнобат

До 18 ч. днес движението по пътя Прилеп – Карнобат се осъществява с повишено внимание поради косене на крайпътна растителност, информират от АПИ.  Участъкът е сигнализиран от пътни знаци.

публикувано на 19.08.24 в 09:47

Нови две жертви на морето в Обзор и Слънчев бряг

54-годишен сръбски турист се е удавил в Обзор в неделя около обяд, съобщават от бургаската полиция. Тялото му е намерено на плажа пред местен хотел. Все още се установява самоличността на друг удавник, чието тяло морето изхвърлило пред друг хотел в Слънчев бряг в средата на миналата седмица. Мъжът е на видима възраст около 40 години, информират от..

публикувано на 19.08.24 в 08:56
Диана Русинова

Липсата на контрол е причина №1 за катастрофите по пътищата

Липсата на контрол е една от основните причини за зачестилите пътни инциденти през лятото. Мнението е на Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Другите фактори, според нея, са свързани с лошото състояние на пътната инфраструктура, интензивния трафик към морските курорти и безразсъдното поведение на шофьорите...

публикувано на 19.08.24 в 08:50

Лекари се борят за живота на 4-годишно дете, ударено от кон в село Дъскотна

4-годишно момче от село Дъскотна е с опасност за живота, след като е ударено от кон в областта на челото. Инцидентът е станал снощи около 20,30 часа на улица в руенското село.  Детето е настанено за лечение в областната болница в Бургас, където е откарано от 34 годишния си баща.  По данни на полицията момченцето е със счупен череп. 

публикувано на 19.08.24 в 07:52
Полиция

Мъж загина, четири деца и двама възрастни са с опасност за живота след катастрофа на пътя Ямбол-Сливен

Тежка катастрофа с жертва и тежко пострадали е станала тази нощ на пътя Ямбол-Сливен на магистрала "Тракия".  Час и половина след полунощ в  района на пътен възел "Хаджидимитрово" са се сблъскали лек автомобил и микробус, след като колата навлязла в платното за насрещно движение и се е ударила челно в буса. 49-годишният водач на лекия автомобил е..

публикувано на 18.08.24 в 11:05

Задържаха мъжа подпалил гората над Сливен

Задържан е мъжът, който причини пожар в гората над Сливен в четвъртък. Той е арестуван снощи в квартал "Надежда'". Предстои да му бъде повдигната мярка за неотклонение задържане под стража от 72 часа.  Екипи на пожарната са на оглед след пожара в сливенската планина Според разследващите той е причинил пожара, след като е запалил кабели, за да..

публикувано на 17.08.24 в 12:32