Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 28 ноември

Тихо се сипе първият сняг, снегорини ще пърхат по пътища пак…

Старият пън отиде за енергийни помощи, а Шаро се е заврял под одеалото и въобще не мисли да излиза навън. Както казват разни потребители в Интернет, Коледа идва, а до нея остават по-малко от 40 ракии. Не знам защо в такава мерна единица, но да сте предупредени. Сега ще ни убеждават от телевизорите, че техните електрически одеала са най-топлите на света, а животът ни не може да мине без огромния, намсиколко инчов смарт ултра телевизор, без мегаудобната сокоизтисвачка, която работи и без плодове и за коледния щолен на промоция. Да се чуди човек как сме живели досега без щолен. Но едно нещо е непреходно с Коледата… И то не е добрината на хората, а повторението на „Сам вкъщи“.

Джингъл белс и днес с предаването „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас. До 18 – с мен, Мариян Иванов

-  Ето и акцентите: какво се случва с вандалите, които трошат общинска собственост, след като камерите ги заснемат – Андрей Рунчев от ОП „Транспорт“

-  И още – какво отключва подобно поведение и как може да се предотврати - психологът на Търговската гимназия Антоанета Димчева

-  Обществено обсъждане на екологичната оценка на Общия устройствен план на Царево предстои. Кметът ще настоява тя да е край морето, а не на жълтите павета

-  Продължаваме да провокираме вниманието на шофьорите на Бургас, за да бъдат по-внимателни и да спират на пешеходни пътеки. Как – ще ви разкажем в предаването

-  За случилото се на този ден през годините, за вълненията на хората в социалните мрежи, за спорта, културата и трафика – всичко това – в предаването „Булевард Демокрация“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансират 60 заявления по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

Повече от половината заявления за облагородяване на вътрешноквартални пространства ще се финансират през тази година. Това обяви на комисия в общинския съвет заместник - кметът на Бургас Чанка Коралска . Те са по стартиралата през миналата година програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, добави тя: „Така структурирахме..

публикувано на 23.01.21 в 13:27

Залесяват с 3000 дръвчета хълм в Ямбол

В Ямбол започна втората залесителна акция на хълма Боровец в града. За кампанията са предоставени 5600 дръвчета от доброволческата инициатива „Гората.бг“. 2500 от тях вече са засадени, днес това ще се случи с още 3000 дръвчета.  Общинското предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт” е подготвило отворите в земята за всички растения.  В новата акция се..

публикувано на 23.01.21 в 11:29

Възстановяват по проект обходните канали на Поморийското езеро

Тригодишен консервационен проект по програма LIFE на Европейската комисия започна в Поморийското езеро. Днес се навършват 20 години от обявяването на езерото, солниците и прилежащото крайбрежие за защитена зона. Езерото е местообитание на стотици видове птици и важна част от миграционния път Виа понтика. Проектът обединява усилията за..

публикувано на 23.01.21 в 11:03

В Сливен затварят булевард, ще демонтират коледната украса

В Сливен днес затварят за движение бул. „Бургаско шосе“. Ограничението за автомобили ще бъде в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума, информират от общинската администрация.  Причината е демонтаж на светлинна коледна украса. Мярката ще важи до 17 часа.

публикувано на 23.01.21 в 09:47

Удължават проекта за приемна грижа с още една година

Изпълнението на проекта за приемна грижа - "Приеми ме 2015", се удължава до края на 2021-ва година. Споразумението за партньорство между Агенцията за социално подпомагане /АСП/ и Община Бургас вече е сключено, като по този начин действието на проекта за приемни родители се подновява, считано от 01.01.2021 г. В Община Бургас към момента има 15 приемни..

публикувано на 22.01.21 в 17:15

За близо 700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец

За 600-700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец. Средствата за преодоляването на щетите Общината се надява да получи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. С тях ще трябва да бъдат извършени ремонти на три обекта. За БНР Бургас кметът на Средец Иван Жабов каза, че общинска комисия вече е..

публикувано на 22.01.21 в 15:21
Снимка: Камера на Община Бургас

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Отлага се насроченото за 23.01.2021 г  обществено обсъждане за изграждането на подземен паркинг. Това съобщават Пламен Янев и Стоян Царев, позовавайки се на инвеститорите на проекта. Паркингът до голяма степен трябваше да бъде разположен под градинката на Часовника.  От гражданската инициатива изпратиха до медиите кореспонденцията си с Таня Урумова,..

публикувано на 22.01.21 в 14:43