Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отменя срещата с Путин

Доналд Тръмп и Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени двустранната среща с руския си колега Владимир Путин, планирана за форума на върха на Г-20 в Буенос Айрес, предаде АФП.

„С оглед на факта, че корабите и моряците не са върнати в Украйна от Русия реших, че ще е най-добре за всички засегнати страни да отменя планирана среща с президента Владимир Путин в Аржентина“, написа той в Туитър. „Очаквам изпълнена със съдържание среща възможно най-скоро след разрешаване на ситуацията“, добави Тръмп.

Кремъл не е получил официална информация за намерението на Тръмп да отмени срещата си с Путин в Аржентина, реагира прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков. Той подчерта, че Путин не е променял плановете си за участие в започващата утре в Буенос Айрес двудневна срещата на върха на Г-20.

„Летим за Аржентина. Досега видяхме само туит и медийни съобщения (за отмяната). Официална информация нямаме“, посочи Песков.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че ако Тръмп действително е отменил срещата си с Путин, руският президент „ще има няколко допълнителни часа в програмата си за полезни срещи в кулоарите“ на форума.
По-рано днес Дмитрий Песков съобщи, че срещата на Тръмп и Путин е насрочена за 1 декември и че това е потвърдено от Вашингтон. А източник в една от делегациите разкрил пред РИА "Новости", че тя ще продължи повече от два часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44