Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още една жертва на безредиците в Париж в събота

Изгорели коли на фона на Триумфалната арка в Париж при сблъсъци на полицията и и протестиращи в събота вечер.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още една жертва на безредиците в Париж в събота. Възрастна французойка е починала в болницата, след като е пострадала в дома си в Марсилия от попаднала сълзотворна граната. Това съобщи вестник "Фигаро". Стотина от арестуваните в протестите метежници са изправени пред съда в Париж. На 111 арестът е продължен. За целта днес в съда са на работа тройно повече магистрати от обикновено.

Докато текат консултациите на премиера Едуар Филип с лидерите на опозиционните парти, протестът на "жълтите жилетки" продължава с блокади на няколко петролни депа. В областа Бретан на места не достига гориво.

Полицейски профсъюзи настояват да бъдат приети от президента Макрон след излязлата от контрол ситуация в събота. Протестните настроения се разрастват. Днес в стотина лицея във Франция има блокади срещу реформата на матурите, а един от главните френски синдикати призова за митинг срещу правителството на 14-и декември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44