Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще посетят британска военновъздушна база в Кипър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кралско посещение днес в Кипър - принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън ще участват в Коледното празненство на военния персонал и техните семейства в британската военновъздушна база "Акротири". 

Кралската двойка ще почете и ще изрази подкрепата си към британските военнослужещи, които ще прекарат Коледните празници далеч от дома и семействата си, бе посочено в официалното съобщение от двореца Кенсингтън. 
Принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт ще се срещнат с персонала на военновъздушната база, семейства, живеещи в нея, служители и членове на местната общност. Вчера те бяха домакини на Коледно парти в Лондон за семействата и децата на британските военнослужещи в Кипър.
Обединеното кралство има две военновъздушни бази на острова - "Акротири" и "Декелия", които заемат около 3% от територията на страната. Техният статут бе част от преговорите за Брекзит между Великобритания и Европейската комисия, а също и на отделни преговори с Кипър.
Постигнатото принципно споразумение за Брекзит защитава правата и интересите на около 11 000 кипърци, които живеят или работят в двете суверенни британски бази на острова, коментира президентът на Кипър Никос Анастасиадис. Той отбеляза и че проектът за сделката по "развода" защитава правата на Република Кипър, тъй като европейското право ще продължи да се прилага на територията на базите и след излизането на Великобритания от ЕС. Това се отнася за редица области като данъчно облагане, търговия, селско стопанство, рибарство, ветеринарни и фитосанитарни правила.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44